Welke weg kies jij?

Op 10 juni is er een nieuwe maan en tevens een zonsverduistering in Tweelingen. Een nieuwe maan gaat meestal gepaard met een boost aan energie en is een goede tijd om iets nieuws te beginnen.  In Tweelingen brengt dat veel beweeglijkheid met zich mee en deze bewegelijke energie wordt versterkt door 5 planeten in bewegelijke tekens. Deze eclips staat in nauw aspect met Mercurius, de heerser van het teken Tweelingen. Er is dus veel mercuriale energie waardoor de focus ligt op het denken en communicatie, vaker onderweg zijn voor korte uitstapjes, contacten met buren en verwanten, cursussen of korte opleidingen volgen. Dit is een tijd met veel afspraken, uitwisseling, vergaderingen en sociale activiteiten ook via internet.

Tweelingen is een echte informatie vreter en is dol op nieuwtjes. Er is veel nieuwe informatie om te verwerken en beslissingen om te nemen.  Normaal gesproken zou dit je rationele denken, communicatie en sociale vaardigheden verbeteren. Echter, met Mercurius in retrograde beweging en deze eclips vierkant Neptunus, zullen je denkprocessen waarschijnlijk vervormd raken waardoor je kwetsbaar bent voor verwarring en misleiding.

Twee kanten

Tweelingen is een duaal teken dus er zit meer dan een kant aan een verhaal. Er zijn meerdere waarheden en verschillende realiteiten kunnen naast elkaar bestaan. Het gaat erom welke keuze je maakt. Hoe ga je daar mee om? Hoe ga je om met al die verschillende verhalen? En welke kun je geloven en welke niet?

Diversiteit

Verschillen zijn er altijd geweest in de wereld. Verschillende belangen, verschillende kleuren, verschillende soorten energie, verschillende niveau’s. Dat is het bijzondere aan het leven op aarde, de enorme variatie en diversiteit. Stel je eens even voor hoe het leven zou zijn als alles en iedereen voor hetzelfde zou staan, dezelfde richting op zou kijken, hetzelfde doel zou hebben. Onleefbaar en onwenselijk en als je het mij vraagt: doodsaai! Omarm daarom de diversiteit en zie het als iets dat kostbaar is. Zoals een geslepen diamant alle kleuren van de regenboog laat zien.

Soeverein

We leven nu in een wereld waarin het individu rijzende is als soeverein. Steeds minder mensen leggen hun lot in handen van een god of hogere macht. Het besef is groeiende dat ieder van ons zijn eigen leven creëert en dus zelf verantwoordelijk is voor zijn lot. Tegelijkertijd is er sprake van grote tegenkrachten omdat zelfbeschikkingsrecht en vrijheid voor het individu gevaarlijk is voor sommige systemen. Regeringen zijn gebaat bij een bevolking die volgzaam is en zich houdt aan de regels. Steeds meer mensen willen zelf de regie in handen houden en zelf kunnen beslissen wat in hun ogen goed of fout is. Dat kan heel ver gaan en ook grote gevolgen hebben.

Een regering die meegaat met de ontwikkelingen ziet haar bevolking als soeverein en handelt daar naar. Dat gaat nog niet overal even goed en ook daar zien we verschillen per land, per continent. Elk land laat aan het soort regering zien hoe ver ze zijn in hun ontwikkeling als het gaat over soevereiniteit. Er zijn landen waar bepaalde bevolkingsgroepen of individuen die kritisch zijn worden onderdrukt of monddood gemaakt. En er zijn landen waar druk gediscussieerd wordt over bepaalde keuzes die het individu maakt. Dat kan overigens ook uit de hand lopen.

Wat is waar?

Er is op dit moment veel opgekropte energie van andersdenkenden en onderdrukten die tot uitbarsting komt. Omdat elke groep het gevoel heeft de ander te moeten bekeren of overtuigen van het eigen gelijk. Maar uiteindelijk moeten we inzien dat er niet een waarheid is. Er bestaat niet zoiets als de waarheid, dus kun je dat ook niet opleggen aan een ander. Pas als je dat kunt accepteren en je los van wat er van je wordt verwacht door groepsdruk hetzij van vrienden, familie of overheid je eigen afweging kunt maken ben je vrij.

Wat is jouw weg?

De enige manier om een juiste afweging te maken zonder beïnvloed te worden van buitenaf is naar binnen te gaan met je aandacht en aan jezelf te vragen welke weg je wilt gaan, welke keuze je wilt maken. Luister dan naar wat jouw innerlijk hierover te zeggen heeft. En als je geen innerlijke stem hoort, luister dan naar de signalen van je lichaam, je zintuigen, je gevoel. En ja dat vergt enige concentratie maar bovenal de wil om die weg te gaan. Alles is een keus en die keus is aan jou.

Deze eclips gaat jou helpen om een stap te zetten in de richting die jij op wilt gaan. En nee, de bestemming ligt niet ergens in Lutjebroek maar gaat om het vinden van jouw eigen waarheid. Dat wat jouw leven zinvol maakt, waarin jij onderdeel bent van een groter plan en je leven hier op aarde. Een duidelijke bewuste keus.

Afbeelding van Henriëtte Hackenberg. Which way to Harmonia?

Deel dit artikel:

1 reactie

  1. Jolanda op 11 juni 2021 om 13:22

    Prachtig weer, Isis, heel herkenbaar al dat gecommuniceer en bijbehorende verwarring…
    En ja! The only way out, is IN!
    Harte groet Jolanda