We kunnen weer vooruit!

De afgelopen weken, maanden vond ik maar moeizaam. Ik was totaal niet gemotiveerd om wat dan ook maar te doen. Ik beperkte me tot het hoogst noodzakelijke. Alles voelde zo stroperig en onduidelijk aan. Wat een vage boel! Maar met de Nieuwe Maan in Ram op 12 april komt er een einde aan alle somberheid en neerslachtigheid. We kunnen eindelijk weer vooruit!

Nieuwe cyclus

Met deze Nieuwe Maan in Ram begint er een geheel nieuwe cyclus die 12 maanden duurt. Er ligt een grote nadruk op dit teken omdat er op dit moment maar liefst 5 planeten in de Ram staan en Mars, de heerser van Ram, een gunstig aspect met Zon en Maan maakt. Met zoveel nadruk op Ram en Mars wil je wel vooruit. En hoe.

Primair begin

Ram is het eerste teken van de dierenriem en staat voor het allereerste begin. Het is net als de lente, als met veel intensiteit de eerste groene loten ontspruiten aan de bomen en het groen met veel kracht door de donkere aarde zijn weg vindt naar het oppervlak. Er is dus veel energie om vooruit te komen en ook om nieuwe dingen in gang te zetten. Het is dan ook een goede tijd om een zaak te starten, een project te beginnen of om nieuwe intenties neer te zetten.

Laat alle somberheid achter je

Het is ook een goed moment om al je negatieve gedachten achter je te laten. Somberheid en neerslachtigheid zijn symptomen dat het zo niet langer verder kan. Geef je onderbewustzijn de ruimte en stel je open voor wat dan ook. Vraag het universum om nieuwe ideeën te planten en je te helpen met het ontdekken van je ware zelf. Stel jezelf de vraag hoe jij iets voor de wereld kunt betekenen, wat jij kunt doen voor een ander. Geluk zit niet in grootse dingen maar juist in kleine gebaren die een wereld van verschil kunnen maken.

Droom jij ook zoveel?

Je droomwereld laat je zien waar je mee bezig bent en omdat er nu in de buitenwereld niet zoveel te doen is krijgt je onbewuste een grotere kans om toe te treden tot je bewuste zijde. Je kunt plotselinge inzichten of ideeën krijgen die zich door de naden en kieren van je onderbewustzijn doordringen. Voorheen zou dat in de drukte van alle dag verloren zijn gegaan. Dus koester deze momenten en zie het als een gift alsof je goud aan het delven bent.

Los komen en vooruit komen

Het kan ook zijn dat je gevangen zit in ontkenning en angst. Ontkenning omdat het nog te moeilijk is om toe te geven dat er dingen veranderen, ook op persoonlijk vlak. En dat betekent dat je beslissingen en keuzes moet maken die je lange tijd op de lange baan hebt kunnen schuiven maar waarvan je merkt dat dat nu niet meer gaat. Als je beslissingen blijft uitstellen worden de keuzes uiteindelijk voor je gemaakt en dat gaat meestal gepaard met angst, onzekerheid, pijn en verdriet en gevoel van verlies.

Als je wacht met duidelijke keuzes te maken in je leven, keuzes die zich nu aan je opdringen en die er hoogst waarschijnlijk al lange tijd lagen maar die je keer op keer voor je hebt uitgeschoven dan wordt het nu de hoogste tijd.

Het kan zijn dat je een ommezwaai in je carrière moet maken, een relatie moet beëindigen, een gewoonte moet afleren en nieuwe gewoontes je eigen moet maken. Al deze zaken zijn niet van vandaag of gisteren, waarschijnlijk loop je al veel langer rond met een twijfel op een van deze gebieden, alleen heb je er nog niet voldoende aandacht aan besteed.

Angst

Het kan ook zijn dat je het maken van een duidelijke keuze ontloopt door in de angst te gaan zitten. Die angst is er dus met een reden en niet moeilijk te missen want je kunt voor veel dingen bang zijn. En als je eenmaal in het kamp van de angst bent terecht gekomen dan komen daar nog heel wat angsten bij. Dan is het vertrouwen ver weg gezakt in het moeras van donkere emoties.

Blijf weg van de angst

Wat je kunt doen is wegblijven van de angst, vertrouwen blijven houden in de wereld, in de toekomst, in de aarde. Niets is zeker maar wat wel zeker is, dat met vertrouwen je veel steviger in een wereld staat die aan het veranderen is en jij bent daar onderdeel van. Vertrouwen is momenteel je enige houvast, dus adem vertrouwen in. En stuur vertrouwen naar je geliefden en de wereld om je heen. Vertrouwen geeft stabiliteit en een stevige gronding. Je hoeft niet eens exact te weten waar je vertrouwen in hebt als je maar vertrouwen hebt. Vertrouwen geeft je stevigheid in tegenstelling tot de angst. Angst maakt je wiebelig en onzeker en dat roept nog meer angsten op. In je onzekerheid zoek je zekerheid en houvast in van alles om je heen behalve in jezelf waardoor je nog meer ongegrond en verder van jezelf verwijderd raakt.

Adem in vertrouwen

Ik raad je aan om te ademen in vertrouwen. Geef het een kleur of een geluid als je het wat meer tastbaar wil maken. Vertrouwen zit in je hart dus laat dat de plek zijn waardoorheen je wilt ademen. Geef het een paar minuutjes de tijd om er rustig voor te gaan zitten en elke keer als je het gevoel hebt dat je het vertrouwen kwijt raakt.

Bedenk dat alles wat er nu gebeurd in de wereld maar ook in je persoonlijke leven bedoeld is voor het grotere goed. Je bent onderdeel van een groter plan. Veel groter dan je je voorstellen kunt. Ja je hebt je mini leventje maar je bent onderdeel van het maxiplan. Hoe meer mensen dit kunnen geloven, hoe meer mensen hier de vruchten van kunnen plukken door rustig door te gaan met hun leven vol vertrouwen dat het uiteindelijk allemaal een hoger doel heeft en dat het goed komt.

De aarde is met een grote metamorfose bezig en jij bent daar onderdeel van. Je verandert met de aarde mee. Het is niet voor niks dat jij dit meemaakt, ooit heb je daarvoor gekozen om juist in deze tijd op aarde te leven en onderdeel van dit plan uit te maken. Dus je hoeft nergens voor of tegen te zijn. Maak contact met je Hoger Zelf of je gidsen en concentreer je op wat je hoort. Adem via je hart vertrouwen in en straal vertrouwen uit. Het antwoord komt dan naar je toe.

Wie ben je nu?

Deze periode is het startpunt van jouw nieuwe ik. Het afgelopen jaar ben je door allerlei processen heen gegaan en nu na 12 maanden van innerlijke veranderingen is het tijd om door een barrière  heen te breken en jezelf te zien wie je wel en zeker ook wie je niet bent. Je hebt nu beter door wat je wel en niet wilt. Maar met die wetenschap ben je er nog niet. Door deze transformatie kun je ook nieuwe angsten oproepen. Het is zoals iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Je weet niet wat je te wachten staat of waar het naar toe zal leiden. Deze Nieuwe Maan energie gaat je helpen om toch die eerste stap te zetten om dat avontuur aan te gaan of om aan dat nieuwe project te beginnen. Elke beslissing die je in deze periode neemt zal achteraf gezien van grote invloed op je leven zijn. Dus volg je hart en vertrouw erop dat wat jouw inspireert je vooruit gaat helpen.

Geniet van je stappen!

Afbeelding: Claude Monet, Strandweg tussen de korenvelden

Deel dit artikel: