waar gaan we heen?

Om een beetje te begrijpen wat er om ons heen gebeurd en welke kant het opgaat volg ik al enige tijd verschillende astrologische duidingen. In dit artikel probeer ik in gewone mensentaal uit te leggen waar we ons bevinden in het grote verhaal.

Kanteljaar

Dat 2020 een kanteljaar zou worden daarover heb ik in mijn vorige blog al geschreven maar dat het deze vorm aan zou nemen en zo heftig zou worden dat had niemand kunnen bedenken. Wat we zien is een afbraak van alle vertrouwde structuren en eigenlijk is dat al een tijdje aan de gang alleen zitten we nu in de overgang naar een compleet nieuwe tijd en dat merken we. Want eerst moeten de oude structuren helemaal opgeruimd worden voordat er iets nieuws voor in de plaats kan komen.

Einde van cyclus

Sinds de industriële revolutie zo’n 300 jaar geleden hebben we alles wat maar mogelijk was uit de aarde gehaald en hebben we het hele ecosysteem veranderd. Nu zijn we aan het einde van die cyclus gekomen en is het tijd om op een nieuwe manier met de aarde om te gaan.

Afbraak

Systemen die nu op de schop gaan zijn bijvoorbeeld: de banken en het financiële systeem, regeringen en overheidsinstellingen zoals de zorg, belasting en handhaving wereldwijd. De uitwassen dat alles moet wijken ten behoeve van productie en ongebreidelde economische groei ten koste van de natuur en de aarde. De ongelijkheid van rijkdommen en uitbuiting van mensen. Het uitsluiten van bepaalde groepen in de samenleving. Het buitensluiten van immigranten en vluchtelingen.

Grote veranderingen

De bankencrisis van een aantal jaren geleden raakte in feite alleen de financiële wereld en uiteindelijk zijn er niet eens zoveel zaken veranderd, we pakten de draad weer op en gingen vrolijk verder op de oude voet. Nu zitten we in een crisis die de hele wereld omvat en is er geen ontkomen meer aan. Deze veranderingen zullen veel dieper gaan dan wat oppervlakkige aanpassingen. Eigenlijk kunnen we geen van allen meer terug naar het oude. Het is alsof we een brug zijn overgegaan die is ingestort. We kunnen niet meer terug. En in plaats van die oude brug te herstellen en terug te keren naar de andere oever doen we er beter aan om het pad te volgen dat voor ons ligt. De toekomst in naar hopelijk een betere wereld voor iedereen.

Wat kun je doen om gezond te blijven?

 • Versterk je immuunsysteem zoveel mogelijk.
 • Dus zoek de zon zoveel mogelijk op, slik extra vitamine D en C. Eet zonnige producten en maaltijden bij voorkeur in de kleuren geel, oranje, rood.
 • Focus op een goede ademhaling en geef je hartchakra extra aandacht door je borst te openen.
 • Vermijdt angst en paniek, stress is erg slecht voor je immuunsysteem.
 • Bekijk dit filmpje van Hyacintha Kraidy en doe de bijbehorende healing

Hoe verloopt de ontwikkeling in de rest van het jaar?

Deze cyclus is geactiveerd op 12 januari jl. toen Saturnus en Pluto elkaar ontmoetten in Steenbok. Saturnus gaat over structuren, werk, overheid, alles wat er is opgebouwd en vaststaat en Pluto  breekt af wat er niet meer werkt of verstart is en doet dat grondig. Je kunt het vergelijken met Saturnus die voor zichzelf een prachtig kasteel gebouwd heeft met dikke muren waarbinnen hij veilig verschanst zit en Pluto komt langs en denkt dat is niet meer van deze tijd, het kasteel is gefundeerd op oude achterhaalde ideeën daarmee komen we niet verder in onze ontwikkeling. Daar gaan we verandering inbrengen maar Pluto kan eigenlijk maar een ding en dat is de hele boel tot de grond toe afbreken om met een schone lei opnieuw te beginnen. Met een nieuw fundament.

Belangrijke data

Er zijn een paar belangrijke data die te maken hebben met Jupiter die Pluto ontmoet in de Steenbok. Jupiter wordt gezien als de grote weldoener maar hij staat ook voor vergroten en verbreiden, vermeerderen. Dat kan dus positief maar ook negatief uitvallen. De eerste keer is op 4 april, daarna zijn er nog twee ontmoetingen tussen Jupiter en Pluto en wel op 30 juni en 12 november. Dit kunnen pieken zijn waarop het virus in sterkte toeneemt maar het kan ook samenvallen met belangrijke ontdekkingen om het virus aan te pakken.

Shift in energie

Eind december moeten we een duidelijke shift van energie kunnen merken dan komen Jupiter en Saturnus samen in Waterman. Waterman is een compleet ander teken en energie dan Steenbok. Er zullen onorthodoxe maatregelen genomen worden, er zullen ontwikkelingen zijn op technologisch gebied en sociale media. De wereld zal er totaal anders uit gaan zien.

Eigen verantwoordelijkheid

Waterman gaat ook over zelf de verantwoordelijkheid nemen, autonomie. Niet langer afhankelijk zijn van wat anderen, machthebbers en overheid over je te zeggen hebben. Het is tijd om in je eigen kracht te staan. Soeverein te zijn.

Vreugde en blijdschap

Voel jij net als ik onder alle onzekerheid, angst en onrust ook een enorm veel vreugde en blijdschap? Dan behoor jij ook tot een van die personen die voelen dat dit de tijd is waar we altijd op hebben gewacht. Ben jij je baan kwijt geraakt? Dan is dit de reden. Het is nu alle hens aan dek. En als jij je nog afvraagt wat je kunt doen vraag dan om hulp of duidelijkheid. Probeer als het ware boven alle turbulentie te blijven en blijf zoveel mogelijk uit de lagere energie van de angst. Als je nu een diepe rust en blijdschap voelt dan weet je dat je boven de golven uit mee gaat met wat er is.

Vraag om hulp

Vandaag heb ik de kaarten om raad gevraagd en dat vraag ik jou ook om te doen. Stel je vraag luid en duidelijk en je krijgt een luid en duidelijk antwoord. Er is op dit moment veel ondersteunende energie om ons heen die jouw wil helpen om door deze tijd heen te komen en je helpt om dichter bij je zieledoel te komen.

Aanbieding

De aanbieding van vorige week is nog geldig tot 6 april. Zie mijn vorige blog.

Ja ik wil een kaartreading op afstand voor 33 euro i.p.v. 55

Maak optimaal gebruik van deze tijd en blijf gezond!

Namaste!

P.S. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwsbrief 1 a 2 x per maand in je mailbox.

Schilderij van Paul Gaugain. Waar komen we vandaan? Wie zijn we? Waar gaan we heen?

Deel dit artikel:

2 reacties

 1. Jolanda op 31 maart 2020 om 12:36

  Dankjewel Isis, voor dit heldere verhaal. Ik kan me er helemaal in vinden. En ik wil graag iets toevoegen.
  Ik geloof dat corona onze leraar is, of we nu willen of niet, het is er en het is deel van de Creatie! En “corona” zal wel niet voor niets “krans van licht betekenen”. Wij kunnen alleen voor onszelf bepalen wat we ermee doen en hoe we ons ertoe verhouden. Ik hoorde dat de Franse president de “oorlog aan corona” had verklaard. Om nog maar niet te spreken van andere leiders en staatshoofden en wat die allemaal de wereld in sturen. En ook in de media gaat het steeds over “vechten, overwinnen, de indringer, de onzichtbare vijand onschadelijk maken”. Ik ben ervan overtuigd dat als we uit zijn op vechten, oorlog etc dat dat precies is wat we zullen oogsten. Dit betekent natuurlijk niet dat we ons niet moeten houden aan de maatregelen, maar ik denk zeker dat er meer nodig is. Met name op het gebied van bewustwording en (spirituele) persoonlijke ontwikkeling. Alleen op persoonlijk niveau kan het verschil gemaakt worden. Ja, ik ervaar ook angst en frustratie en nog veel meer, maar dat zijn wel mijn gevoelens en van niemand anders. Het heeft geen enkele zin om ze naar buiten te projecteren, want dan draag ik op een negatieve manier bij aan het collectieve bewustzijn. Maar als het me lukt om die gevoelens bij mij te houden en naar binnen te brengen en te wiegen in liefde, dan maak ik een stap in de goede richting, voor mezelf en dus ook voor het geheel waar ik onlosmakelijk mee verbonden ben.
  Séa! 2. Isis Walstra op 5 april 2020 om 11:21

  Mooi gezegd Jolanda! Helemaal mee eens.
  Harte groet en blijf gezond!