Nieuwe maan in Waterman op 23’ op 11 februari

Ondanks sneeuw, kou en ijs is het tijd om zaadjes te planten. Want op 11 februari is het nieuwe maan.  En een nieuwe maan geeft altijd het begin van iets nieuws aan. Het is de start van een nieuwe cyclus. Tevens is het op 12 februari Chinees nieuwjaar daarmee begint voor de Chinezen een nieuwe jaarcyclus.

Stellium

Deze nieuwe maan kan beschouwd worden als de belangrijkste van heel 2021 omdat er maar liefst 6 planeten in een en hetzelfde teken staan. Een rij van planeten, een zogeheten stellium staat in het teken Waterman. Waterman staat voor nieuwe tijden, plotselinge inzichten en veranderingen, nieuwe ideeën, nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen op het gebied van robotica, technologie, medicijnen en alternatieve behandelingen.

Belangrijke graad

De graad waarop de maan valt is ook nog eens heel belangrijk omdat Jupiter er dit jaar maar liefst 3x langs komt en zo dat punt activeert. Jupiter is de planeet die alles vermeerderd, dat kan zowel positief als negatief zijn. Maar hij staat ook voor enthousiasme, actie bereidheid, uitbreiding, groei, expansie en een flinke dosis positiviteit. In het teken Waterman gaat het dus om alle voorbeelden die ik hier boven genoemd heb. In het meest gunstige geval kun je dit zien als potentiële cadeautjes die je worden aangeboden.

Wat zijn jouw intenties?

Het is dus belangrijk om tijdens deze nieuwe maan je intenties duidelijk neer te zetten. En daarbij gaat het niet zozeer om het HOE maar om het WAT. Met onze beperkte hersencapaciteit zijn we nou eenmaal niet in staat om te kunnen zien waar alle ontwikkelingen naar toe leiden en hoe onze intenties vorm gaan krijgen. Belangrijkste is dat je er verbinding mee maakt. En dat het echt van jezelf is.

Blijf open

Het is ook niet erg als je geen idee hebt wat je zou willen, in dat geval raad ik je aan om je open te blijven stellen voor dat wat er voor jouw nog in het verschiet ligt. Uiteindelijk zal alles duidelijker worden.

Veel mentale activiteit

Rond deze tijd kan je zenuwstelsel het flink te verduren krijgen door alle elektrisch geladen mentale activiteiten, besteed daarom dagelijks aandacht aan een stevige gronding. En bereid je voor op plotselinge veranderingen want in deze periode kan dat snel gaan.

Hoe flexibel ben je nog?

Eigenlijk zitten we al een tijdje in een periode waarin niets meer zeker is en de dingen van het ene moment op het andere kunnen veranderen. Is het ene besluit nog niet genomen of het moet alweer worden aangepast. Dat vergt een voortdurende alertheid en soepelheid die niet iedereen is aangeboren. Wees daarom niet boos op jezelf als je bemerkt dat het je allemaal veel te snel gaat. Gun jezelf voldoende rust en laat de controle gaan. Je zult dan vanzelf bemerken dat de dingen meer gaan vloeien als een stroom waardoor je gedragen wordt en die je vooruit helpt.

Haal die voet van de rem en vertrouw erop dat je krijgt wat je aankunt.

De roerige jaren 60

In 1962 stonden er ook 7 planeten in Waterman. Daarmee werd als het ware het begin van het hippietijdperk en de studentenprotesten ingeluid. Hippies wilden de wereld verbeteren. Ze waren tegen geweld, milieuvervuiling, kapitalisme en materialisme. Ze waren voor vrijheid en zelfontplooiing. Eigenlijk stuk voor stuk Waterman thema’s. Vandaag ligt de nadruk vooral op mensenrechten, burgerrechten, vrijheid van het individu en (voor sommigen) spiritueel ontwaken. Wereldwijd gaan grote groepen de straten op om op te komen voor hun rechten en te vechten voor hun vrijheid. En daarbij wordt geweld soms niet geschuwd, als de vrijheidsstrijder in botsing komt met het gezag.

Kies bewust

Om niet helemaal jezelf daarin te verliezen raad ik je aan om er bewust voor te kiezen om je niet teveel door alle emoties te laten meeslepen. Om te vermijden dat je gaat denken in kampen zoals zij versus wij, voor of tegen.

Misinformatie

Ook is er veel misinformatie te vinden op internet en gaan er de wildste verhalen rond. Het is moeilijk om daarin nog objectieve berichtgeving te vinden. Dit maakt onzeker en het gevolg is dat mensen bang worden. Ook vanuit de overheid hoor je, doordat er zoveel onzekerheid heerst, niets geruststellends.

Vermijd stress

Juist angst en stress zijn funest voor je lijf en je gezondheid, het tast je immuunsysteem aan. Neem daarom zoveel mogelijk afstand van de herrie en chaos in de wereld en kijk ernaar als naar een film. Blijf open staan voor nieuwe dingen in je leven en beweeg mee met wat zich voor jou aandient. Blijf positief en vindt je eigen innerlijke stroom.

Mercurius retrograde

Mercurius is net retrograde gaan lopen in de Waterman en zorgt voor een meer naar binnen gerichte energie die je nu goed kunt gebruiken om je eigen innerlijke stroom te vinden. Lees hier meer over Mercurius retrograde.

Liefde, geluk, voorspoed en succes

Dit is een uitzonderlijk goede nieuwe maan voor relaties. Venus conjunct Jupiter bevordert harmonie, warmte en vriendelijkheid en brengt tegelijkertijd kansen voor groei en geluk. Dit is de beste planetaire combinatie om te daten, verliefd te worden, en het verbeteren van een bestaande liefdesrelatie. Je kunt je bezit ook vermeerderen door middel van investeringen, vooral in kunst, sieraden, en andere luxe artikelen.

Dus houd moed en blijf positief!

Afbeelding: Marc Chagall, Verliefd paar.

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter