Op 27 februari stond de Volle Maan in Maagd. Samen met de Zon en Venus in Vissen is de energie een stuk vriendelijker en zachter dan de weken die we achter ons hebben liggen. Het thema voor de komende twee weken is: wees lief voor jezelf. Met strengheid, hardheid, dwang en druk bereik je niks.

Fundamentele veranderingen

We leven in een wereld die in een versnelde ontwikkelingsfase zit waarin belangrijke, fundamentele en onomkeerbare veranderingen plaats hebben. Sommige mensen varen daar wel bij en anderen zullen daar wat meer moeite mee hebben en weer anderen geven het op.

Adempauze

Maar voor de komende twee weken is er een kleine adempauze, een goeie tijd om weer in contact te komen met je innerlijk en aandacht te besteden aan wat je lichaam nodig heeft. Daar valt onder voeding, genieten van lekker en gezond eten, massages om te ontspannen en het contact te voelen met je huid, je spieren, je organen. Door alle jachtigheid van de afgelopen periode kan het zijn dat je daar een beetje aan voorbij bent gegaan.

Spanning

Op de achtergrond kun je nog steeds de spanning voelen tussen de opgelegde beperking versus het verlangen naar vrijheid. En het verlangen naar rust versus de onrust om iets te doen.

Take a Break

Om het meeste uit de energie van dit moment te halen is het raadzaam om in te tunen op de zachte, dromerige sfeer van deze volle maan en jezelf zachtheid en aandacht te schenken. Geef jezelf een break van alle scherpte en hardheid en van alle moeten en schuldgevoelens. Kook een lekkere maaltijd voor jezelf en je geliefden, regel een massage of maak een wandeling in de natuur. Maak het jezelf niet zo moeilijk. Er komen nog genoeg uitdagingen aan.

Vermoeidheid

Het kan zijn dat je je moe voelt en dat is niet zo verwonderlijk, je hebt al zoveel verwerkt. Er is ook veel mentale activiteit op dit moment en voor sommigen kan dat betekenen dat hun hersenen overprikkeld raken. Ook kan er een neiging zijn om teveel op details te gaan letten. Dus let op een teveel aan perfectionisme. Je wilt nu juist stress vermijden en meer in balans komen.

Nieuwe balans vinden

Het kan zijn dat er belangrijke veranderingen in jouw leven hebben plaats gehad of dat je een belangrijke beslissing genomen hebt. Nu is de tijd om in deze nieuwe fase een nieuwe balans te vinden. En ook als je dit nog niet zo ervaren hebt kan het belangrijk zijn om de balans te vinden want er moet nog zoveel gebeuren de komende tijd.

Wijsheid

Er zit veel wijsheid in het teken Maagd en het gebied dat de Maagd bestrijkt is de Aarde, de natuur, het lichaam, gezondheid. Een goed moment om te gaan sporten en naar buiten te gaan om je lichaam fit en gezond houden.

Maan in perigeum

Op 2 maart staat de Maan in het teken Weegschaal volgens de astrologie maar in werkelijkheid staat ze in de Maagd. Allebei de tekens hebben een harmoniserende vrouwelijke energie. Er ligt dus veel nadruk op vrouwelijke kwaliteiten zoals zorgen voor de aarde, de natuur en het milieu, overleg, de wil om er samen uit te komen, het verzachtende en de dingen in balans brengen. Doordat de maan nu op een punt staat dat het dichtst bij de aarde komt kan deze energie ook gemakkelijker stromen.

Ontspannen

Ook zijn er nu meer mensen meer beïnvloedbaar en dat kan tweeërlei uitpakken zowel positief als negatief.  De Zon en Venus staan nu in het teken Vissen en dat geeft een dromerig perspectief. Het is nu de tijd om alles even los te laten en op te gaan in dromerij. Ontspannen is zo belangrijk om nieuwe energie op te doen, om stress los te laten, om problemen die er zijn ruimte te geven om op te lossen. Soms is niets doen het beste wat je kunt doen.

Gevoelig

Je kunt nu gevoeliger zijn en dat is prima. Maak gebruik van die extra gevoeligheid om contact te maken met dat stemmetje in je hoofd die je zegt om iets heel anders te doen dan gebruikelijk. Het is het stemmetje van je verlangen die je naar buiten lokt om voorzichtig een stap in de richting van wat je werkelijk wilt en verlangt te zetten. Ook al is het stemmetje klein en dun en heb je geen idee hoe je er vorm aan moet geven geef er aandacht aan.

Nieuwe stap

Het is de eerste stap, het is een deur die op een kiertje staat. Hoe meer jij je zorgen opzij kunt zetten hoe meer die deur open zal gaan. Je gemoed zal lichter worden en je zult ook steeds meer mogelijkheden zien. Negatieve gedachtes krijgen minder de ruimte en je zult niet langer meegezogen worden in de waan van de dag. Nu kun je gaan bouwen op een stevig fundament, met bouwstenen die lang zullen meegaan en van duurzaam materiaal gemaakt zijn.

Contact met het Hogere

Maan perigeums zijn momenten waarop je dichter in contact staat met je Hogere Zelf en waarop je makkelijker contact maakt met je gidsen. Maak daar gebruik van.

Vraag aan mijn gids(en)

Wat kan ik deze week nog meer aan mijn lezers vertellen?

“Vertel ze dat ik van ze hou en dat er voor ze gezorgd wordt. Niemand hoeft zich buitengesloten te voelen. Er is voor iedereen plaats onder de sterrenhemel. Er zijn geen uitzonderingen. We komen op plaatsen waar anderen niet komen.”

Wat kunnen jullie dan voor ze betekenen?

“We sturen moed en vertrouwen voor hen die dat verloren zijn. We sturen liefde en aandacht voor diegenen die daar behoefte aan hebben. We zorgen voor oplossingen voor diegenen die geen uitweg meer zien.”

Hoe komen mensen met jullie in contact?

“Door in te tunen op hun Hogere Zelf. Via hun Hogere Zelf kunnen wij met de meeste mensen communiceren. Wij houden van de Aarde als was het ons eigen thuis. We zullen jullie nooit laten vallen. Aarde is uniek en wij helpen die plek in het universum te behouden.”

Dus jullie helpen ook bij huis tuin en keuken vragen?

“Oh ja hoor. Dat kunnen wij prima. 🙂 “

Wij staan altijd voor je klaar, wij zijn leden van de Raad van Wijze Uilen, ik ben Dwarr.

Afbeelding: Henriëtte Hackenberg, The Masters, Wise Heart

Deel dit artikel:

2 reacties

 1. Jolanda op 2 maart 2021 om 13:49

  Wat een mooie tekening bij een hele mooie blog!
  Dankjulliewel, wijze vrouwen!

  • Isis Walstra op 3 maart 2021 om 13:49

   Ha Jolanda, Dank je wel voor je compliment!
   De tekening van Henriette is in werkelijkheid een schilderij van 90 x 120! 🙂
   Harte groet, Isis

Laat een reactie achter