Pauze

Met de volle maansverduistering op 5 juli komt er een einde aan de eclipscyclus van Steenbok en Kreeft die op 13 juli 2018 begon. Hiermee komt er ook een eind aan het eerste deel van de reeks eclipsen van 2020. We krijgen deze zomer even tijd om rustig adem te halen voordat we in november en december de laatste twee eclipsen krijgen.

Gevoelig

Een volle maaneclips betekent een verhoging van emotionele energieën. Je kunt nu gevoeliger dan anders reageren op relatieproblemen en situaties thuis. Omdat er veel positieve invloeden zijn rond deze eclips kun je ervan uitgaan dat problemen zonder al te veel drama kunnen worden opgelost.

Werk je te hard?

Thema’s kunnen gaan over je werksituatie (Steenbok) en je thuissituatie (Kreeft). Daar kan spanning op zitten. Vooral als de balans te ver doorschiet naar het een of het ander. Werk je zo hard dat je weinig tot geen tijd hebt voor je gezin? Of heb je te weinig tijd voor ontspanning? Of besteed je teveel tijd aan leuke dingen doen en heb je je verantwoordelijkheid laten versloffen? Waarschijnlijk voel je beide kanten aan je trekken.

Waar zijn je grenzen?

Ook het wel of niet duidelijk aangeven van waar je grenzen zijn in zowel je persoonlijke leven als je werkende leven kan een thema zijn.

Je kunt ook kijken naar de thema’s die in je leven speelden rond de eclips van 13 juli 2018. Thema’s die te maken hebben met je werk of je persoonlijke leven en de spanning daartussen.

Oogsttijd

Volle maan is een oogsttijd maar ook een goeie tijd om zaken die oud en versleten zijn los te laten. Het goeie is dat als je het oude loslaat er ruimte ontstaat voor iets nieuws.

De oogsttijd staat deze keer in het teken van de asteroïde Vesta conjunct de Zon. Zij staat voor oogsten en overvloed. Maar ze staat ook voor goed zorgen voor jezelf en aandacht geven aan je gezondheid. Omdat ze beide in Kreeft staan wordt de behoefte aan een harmonieuze thuissituatie versterkt.

Moeite met slapen?

Door alle heftige energieën en ontwikkelingen van de laatste tijd  kun je je uitgeput voelen rond deze eclips en ook kan het invloed hebben op je slaap. Zorg voor ontspanning en wees aardig voor jezelf. Zorg voor een goede gronding en geef je over aan de energie die je meeneemt naar precies die plaats die goed voor je is. Heb vertrouwen en kijk naar wat er allemaal al veranderd is in je leven en waar je nu staat.

Rustpauze

De zomer staat voor de deur en dat geeft even een rustpauze totdat het eclips seizoen zijn laatste entree maakt in november. Geniet van de zomer en van de rust!

Ontwikkeltraject

En voor de mensen die deze zomer al werk willen maken van hun werk wil ik wijzen op de mogelijkheid om gratis en voor niks een ontwikkeltraject te volgen. Wil je daar meer over weten of mocht je dat willen dan kun je contact met mij opnemen. Stuur een mail naar: ontwikkel-je@isiswalstra.nl

Summertime by Cathy Berberian: mijn favoriet.

Afbeelding: Claude Monet, Vetheuil; Glasgow Museums

Deel dit artikel: