Stinkende feiten

dreigend landschap

Met Zon en Maan in Schorpioen worden we met de neus op de (stinkende) feiten gedrukt en worden we gedwongen om de diepte in te gaan.

Betekenis van Nieuwe Maan

Nieuwe Maan markeert het einde van een cyclus en staat aan het begin van een nieuwe cyclus van 28 dagen. Zon conjunct Maan geeft een flinke boost nieuwe energie. Het is dan ook een perfecte tijd voor een nieuw begin. Nieuwe Maan is een periode waarin je gemakkelijker tot nieuwe inzichten kunt komen. Oude gewoontes, gedrag of overtuigingen die je niet langer dienen kun je nu gemakkelijker loslaten. Het effect van Nieuwe Maan duurt 4 weken. De beste tijd om een frisse start te maken is gedurende de komende twee weken tot Volle Maan op 3 december.

Sedna

De nieuwe maan van 18 november staat op 26 graden in de Schorpioen. Bijna exact oppositie de pas ontdekte planeet Sedna. De betekenis van deze planeet die in 2003 werd ontdekt hangt samen met haar naam die afkomstig is uit de arctische gebieden. De planeet is vernoemd naar de godin van de poolzee. Het verhaal gaat dat Sedna ijdel is en geen man wil huwen. Ze wordt vermoord door haar vader omdat ze weigert te trouwen met de man van zijn keuze. Op een bepaald ogenblik wordt Sedna op zee uit een kano geworpen door haar vader. Als ze terug aan boord wil klimmen, slaat die met de peddel eerst haar bevroren vingers en vervolgens haar handen eraf. Uit haar vingers ontstaan de zeehonden en zeelleeuwen, uit haar handpalmen de walvissen. Sedna zinkt naar de diepten van de ijszee, en leeft daar voort met een grote wrok tegen mensen. Zij ontketent onder andere stormen, en jaagt de zeehonden van onder het ijs weg. Sedna moet met groot respect behandeld worden door wie zich op zee begeeft of op zeehonden jaagt.

Boodschap van Sedna

De boodschap van Sedna is: Er is overvloed voor iedereen maar ons energiesysteem is verdeeld in polariteiten. Sedna laat zien dat het niet alleen maar gaat om nemen maar ook om iets terug te geven. Het gaat om de balans. In het persoonlijke leven betekent dat als je alleen maar geeft dan loop je leeg, word je rancuneus en ervaar je gebrek. Als je alleen maar ontvangt wordt je ontevreden en geniet je niet meer van wat je hebt. Als je zonder angst voor gebrek kunt geven en met vreugde en dankbaarheid kunt ontvangen dan ben je in balans. Net zoals inademen even belangrijk is als uitademen. Als je elke dag oefent in geven en ontvangen dan hoef je nooit meer iets te verlangen. In een groter verband geldt: het wordt tijd om de zee en haar bewoners beter te beschermen en iets terug te geven. De zee is onze levensader en oerbron. Uit de zee komen wij voort. Zonder de zee is er geen leven op aarde.

Versneld bewustzijn

Nieuwe Maan oppositie Sedna zorgt voor een versneld bewustzijn op het gebied van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. De gevolgen van klimaatveranderingen kun je niet langer ontkennen omdat het effect begint te hebben op het dagelijkse leven. Je manier van leven, je financiën, je toekomst en de toekomst van je kinderen. De tegenstelling tussen de voor- en tegenstanders van milieumaatregelenkomt in deze periode ook tot een hoogtepunt.

Gedwongen veranderingen

De verbinding tussen de Nieuwe Maan en Uranus zorgt voor een toenemende spanning en geeft het gevoel dat ons iets vervelends te wachten staat. Gedwongen verandering kan komen van iemand die meer macht over je heeft. Een onverwachtse gebeurtenis, ongeluk of verandering dwingt je tot het veranderen van je routine, gedrag of plannen. Je kunt niet anders dan je aanpassen aan de veranderende condities. Blijf niet in de weerstand hangen, dat is vragen om nog meer problemen en je kunt kansen mislopen.
Door iets op een iets andere manier te doen maakt dat al een heel verschil, het maakt het leven makkelijker voor jezelf en voor je naasten.

Oplossingen bedenken

Dank zij de verbinding met Saturnus driehoek Uranus gaat deze nieuwe maan je helpen om praktische en creatieve manieren te vinden om energie te besparen en je leven efficiënter en productiever te maken. Saturnus heerst over discipline en beperking terwijl Uranus heerst over elektriciteit en innovatie. Je kunt experimenteren met nieuwe ideeën of levensstijlen, Je kunt iets veranderen in huis of op je werkplek. Je kunt gebruik maken van nieuwe technologieën en innovaties. Je kunt internet gebruiken om met gelijkgestemden in contact te komen, informatie te delen en van elkaar te leren. Je kunt water besparen door minder lang te douchen, je kunt een elektrische auto kopen of zonnepanelen aanschaffen. Verzin maar iets. Alle beetjes helpen en de Nieuwe Maan van november is een goed startpunt.
Wij nemen zonnepanelen wat ga jij doen?

Sedna is een belangrijke figuur in de Inuit mythologie.

Deel dit artikel:

Mis nooit meer een blog!

Ontvang, ter ondersteuning van je spirituele proces en je dagelijkse leven, elke maand bij Volle en bij Nieuwe Maan mijn blog in je mailbox.

Isis Walstra