Nieuwe maan in Waterman

skydive

Een paar dagen voor de nieuwe maan van vrijdag 24 januari exact wordt kun je de nerveuze en vluchtige energie van de nieuwe maan al ervaren. Je kunt het gevoel hebben dat alles in beweging is en dat er nieuwe dingen op komst zijn zonder dat je precies weet wat het is. Dit kan je een gevoel van spanning en ongemak geven, een gevoel van onrust waar het moeilijk is om richting aan te geven.

Naar binnen keren

Door dit ongemak en deze onrust kun je de neiging krijgen om je af te sluiten en je terug te trekken om jezelf te beschermen. Maar probeer eens om het omgekeerde te doen. Laat je verdedigingsschild eens zakken en voel wat je allemaal wilt wegstoppen.

Emoties

Al deze energie van ongemak en onrust  is bedoeld om gevoelens die diep in jou verborgen zitten naar boven te halen. Angsten en emotionele pijn worden nu aangeraakt om gezien en geheeld te worden. Deze emoties hoeven niet langer weggestopt te worden maar mogen onderdeel van je leven zijn. Ze horen er gewoon bij. Door ze niet langer te begraven en te zien als alleen maar lastig ervaar je meer vrijheid. Door erover te praten en jezelf van een kwetsbare kant te laten zien kan beangstigend zijn maar uiteindelijk geeft het je heel veel kracht. In plaats van in jezelf terug te trekken begeef jij je in de wereld en laat je jezelf zien precies zoals je bent. Een bewust geopend hart geeft heel veel kracht en is oersterk.

Veiligheid

Ook ik ervaar dat het in een veilige ruimte met mensen die je vertrouwt het heel gemakkelijk is om lief te zijn voor jezelf en anderen, je ogen en je hart zijn zacht en je voelt je hart zich openen. Maar wat gebeurt er als je dat ook buiten deze veilige plek doet, je hart openstelt en je liefhebbende energie de wereld in zendt? Toch is dat wat deze energie van deze nieuwe maan van je vraagt. Ga de wereld in, ontmoet nieuwe mensen, nieuwe situaties en laat het gebeuren.

Gronden

De trilling bij deze nieuwe maan is gespannen en grillig. Als je je overweldigd voelt zorg dan voor een goeie gronding. Internet staat vol met gratis grondingsoefeningen. Ga op je gevoel af of klik op grondingsoefening.

Vrijheid

Waterman staat voor maatschappelijke betrokkenheid, tolerantie, gelijkwaardigheid en onafhankelijkheid. En dat is precies waar deze nieuwe maansenergie over gaat: om zonder oordeel open te staan voor wat er op je pad komt. Om anderen te ontmoeten op basis van gelijkheid. En om je eigen onafhankelijkheid te versterken. Je eigen weg te gaan op basis van jouw eigenheid ook al is die nog zo afwijkend van de rest. Laat niemand jou iets vertellen wat niet bij je past. Vier het feit dat jij anders bent, soeverein, vrij. De wereld heeft niets aan mensen die proberen iemand anders te zijn. Wees jezelf! Wees vrij!

Spiritueel proces

Maak je op voor plotselinge veranderingen en bedenk dat als je er toe uitgedaagd wordt om iets los te laten dat hoogst waarschijnlijk gaat over een gebied waar hoognodig iets veranderd moet worden om jou de mogelijkheid te geven om verder te groeien en stappen te zetten die jou verder brengen in je spirituele proces.

Dit is de eerste nieuwe maan van het jaar en geeft meteen de sfeer aan waarin we de rest van het jaar mee te maken gaan krijgen. Dus: fasten your seatbelt en ga er voor!

Blijf op de hoogte

Voor regelmatige updates: schrijf je in voor de nieuwsbrief. Het jaar 2020 wordt een heel spannend jaar!

Cheiron in Ram

Upcoming: Cheiron terugkeer in de Ram voor mensen die geboren zijn tussen:

 • 4 april 1968 – 18 oktober 1968
 • 31 januari 1969 – 28 mei 1976
 • 16 oktober 1976 –28 maart 1977

Deel dit artikel:

2 reacties

 1. Jolanda op 23 januari 2020 om 20:33

  Lieve Isis,
  Dankjewel weer voor je blog. Spanning; check. Gevoel van ongemak; check. Onrust; check. Moeite met richting geven; check! Fijn om te lezen dat ik daarmee precies op koers lig! Diepste gevoelens naar boven laten komen; ben aardig op weg! Ben alleen maar “brandjes aan het blussen” van alle dingen die op mij af geslingerd komen! En ik ga – net als jij – ook in het luchtledige hangen, volgende week!
  Wat bedoel je met Cheiron, de terugkeer in Ram? Is dat je volgende blog? Ik hoop het want ook daar val ik precies in!
  Harte groet, Jolanda
  PS: als ik het terug lees, zie ik dat ik heel veel uitroeptekens heb getypt. Ik laat ze staan!!!  • Isis op 24 januari 2020 om 23:52

   Ha Jolanda,
   Ongelooflijk ja hoe synchroon jij loopt met de huidige energieën. Het is ook best wel pittig. Maar met grote beloftes.
   Over Cheiron in Ram wil ik binnenkort iets delen omdat er meerderen zullen zijn die een Cheiron terugkeer gaan ervaren.
   Groetjes en veel plezier bij het vliegen!