vrouw in water

De periode van een nieuwe maan is een tijd van een nieuw begin maar met Mercurius retrograde en een sterke Vissen energie kun je het gevoel hebben dat dat nieuwe begin er nog niet helemaal is. Dat je er net nog niet helemaal bij kunt, of dat de tijd er nog niet rijp voor is.

Einde van een cyclus

De zon loopt op dit moment in de Vissen, het laatste teken van de dierenriem waarmee de cyclus die vorig jaar begonnen is kan worden afgesloten. Voordat een nieuw astrologisch jaar begint met het teken Ram moeten we eerst het oude loslaten om plaats te maken voor het nieuwe.

Terugblikken

Het Vissen seizoen is een tijd van introspectie. Het is een periode van terugblikken op wat geweest is en wat je de afgelopen 12 maanden allemaal ervaren hebt. Je kunt deze energie gebruiken om met je aandacht naar binnen te gaan en contact te maken met je hoger zelf. Luister ook goed naar je lichaam en geef wat het nodig heeft.

Geef jezelf extra aandacht

Wat is het meest liefdevolle wat jij jezelf kan geven? En noteer wat er in je op komt. Neem dan de ruimte en de tijd om datgene uit te voeren wat je hebt opgeschreven.

Neem ook voldoende de tijd om uit te rusten, wees geduldig en richt je op je innerlijk. Dit is een periode om contact te maken met je ziel, met je intuïtie, met dat wat er diep in jou verborgen zit, je creativiteit en je aangeboren talenten.

Wat ligt er in jouw verborgen?

De bijkomende energie is die van harmonie en gemak. Die zal je inspireren om uit je comfortzone te stappen om aan iets nieuws te beginnen. Iets wat altijd al verborgen lag en nu naar buiten mag komen.

Iedereen is ergens goed in en heeft talenten, maar soms zie je dat zelf niet. Probeer eens een lijstje te maken van alle talenten die jij hebt. En schrijf er dan minstens 50 op. 50 lijkt erg veel maar het helpt je om dieper te graven waardoor je op dingen stuit waar je nooit eerder aan hebt gedacht.

Neem de tijd en laat je meevoeren op de stroom. Het is een langzaam proces maar het laat je zien hoeveel je in huis hebt en wat je de wereld te bieden hebt. 

Nieuwe cyclus

Het beëindigen van een cyclus en het begin van een nieuwe cyclus wordt tevens benadrukt door Saturnus die op 20 maart van teken gaat veranderen, dan gaat hij over naar het teken Waterman. Altijd als een langzame planeet van teken verandert is er een duidelijke shift in energie merkbaar.

Saturnus de leermeester

Saturnus wordt gezien als de leermeester. En de betekenis van Saturnus in Waterman is dat de wereld zal moeten leren inzien dat we met elkaar verbonden zijn. En dat het behoud van de aarde alleen door samenwerking op basis van vrijheid, gelijkheid en broederschap tot stand kan worden gebracht. Misschien dat de huidige crisis veroorzaakt door de uitbraak van het Coronavirus daar de aanzet toe is. Dat er wat moet veranderen in de wereld is wel duidelijk.

Voor meer uitleg over Mercurius retrograde klik hier.

Foto: Karolina Rivolova

Deel dit artikel: