Skip to content

Mercurius retrograde

Mercurius retrograde

Mercurius gaat op 7 juli retrograde lopen maar is op 20 juni al in de retrograde zone terecht gekomen, zijn invloed is dus al merkbaar. Dit duurt nog tot 31 juli.

Wat is nou een retrograde planeet?

Het is een optische illusie, het lijkt alsof een planeet terug loopt op zijn baan langs de hemel, in werkelijkheid is dat dus niet het geval. Toch is een retrograde planeet van invloed op je dagelijkse leven. Meestal gaan de dingen dan niet zoals geplant. Je hebt meer tijd nodig, of er moet meer worden uitgezocht of opnieuw worden gedaan. Het is ook een tijd van introspectie om meer te begrijpen van de betreffende energie en hoe dat voor jou werkt.

Mercurius retrograde

Mercurius gaat over de handel, communicatie en transport. Loopt Mercurius retrograde dan heeft dat invloed op alles wat met informatiestromen te maken heeft, gedachten, berichten, gesprekken, onderhandelingen, overeenkomsten, telefonie, apparaten, technologie.  Op dit gebied kunnen misverstanden, verwarring, bedrog, vertragingen en storingen ontstaan. 

Geen goede tijd voor contracten en nieuwe projecten

Als er een overeenkomst tot stand komt tijdens een retrograde dan is er een kans dat je nog niet het hele plaatje kent. Het kan zijn dat je later iets moet aanpassen, veranderen of dat je het contract zal moeten beëindigen. Het is ook niet de juiste periode om een belangrijk project te starten of een grote aankoop te doen, in ieder geval niet zonder zeker te weten dat je het terug kunt brengen.

Ga op tijd van huis

Mercurius heeft ook effect op vervoer en verkeer. Het dagelijks pendelen van huis naar werk, eigenlijk alle verkeersbewegingen die je doet om van A naar B te komen. Ook hier komen vertragingen , opstoppingen, files, verwarring en dergelijke voor. Zelfs op kleine afstanden. Ook kunnen er allerlei dingen zoekraken.

Zoek je oude vrienden eens op

Het goede aan een Mercurius retrograde is dat je prima oude zaken die zijn blijven liggen op kunt lossen  of af kunt ronden. Het is ook een goede tijd om je papierwerk en je administratie op te ruimen en te ordenen. Ook is het een goede tijd om mensen die je al een tijdje niet meer gesproken hebt op te zoeken.

Een retrograde planeet is goed voor het oude en minder goed voor het nieuwe.

Eindelijk na drie jaar van uitzoeken, en dubben welk model etcetera ik moest gaan kiezen heb ik de knoop doorgehakt en heb ik een nieuwe laptop aangeschaft. Ik ben heel blij met de aankoop, het apparaat is snel, licht en stil in tegenstelling tot mijn oude laptop die nadat ik hem openklap staat te blazen alsof er een vliegtuig op gaat stijgen. Heel vermoeiend dat lawaai. Maar ja hoe krijg ik nu de inhoud van mijn oude naar mijn nieuwe laptop?

Losse eindjes

Afgelopen zaterdag is een student van Studentaanhuis daar 5 uur! mee bezig geweest. Hij ging met koppijn naar huis en ik bleef achter met allerlei losse eindjes en een rekening van 2 uurtjes want ik had toch ook wel medelijden met hem want het lukte tot zijn grote frustratie niet. Dus ik kan nog niet naar behoren werken omdat er allerlei programma’s ontbreken. En nou maar hopen dat de laptop niet ook nog gebreken gaat vertonen en hij weer retour moet.

Zoek raken

Mijn man daarentegen was diezelfde dag met het vliegtuig naar het buitenland  vertrokken en kon mij de volgende dag teksten dat hij veilig was geland maar dat zijn koffer nog in Amsterdam stond en dat die er pas zou zijn na 3 dagen!  Later kreeg ik nog een berichtje dat hij ook het snoer van zijn laptop vergeten was mee te nemen.

Deze retrograde periode duurt nog tot eind juli. Let dus goed op je spullen, neem niet zomaar belangrijke beslissingen en stel de start van je onderneming of project nog even uit.

Welke streken haalt Mercurius retrograde bij jou uit?

Laat ons weten wat jouw ervaringen zijn met een retrograde Mercurius en laat hieronder een berichtje achter.

Nieuwe maan eclips

Op 2 juli vindt er een maansverduistering plaats in het gevoelige teken Kreeft op 2 juli. Wat betekent dat voor jou? Voor het volledige artikel klik hier.

Deel dit artikel:

10 reacties

 1. Noé op 9 juli 2019 om 13:52

  Een ritje naar Amsterdam die normaal 1.5 duurt, was nu het dubbele door grote files (op zich logisch voor de spits) tot ik terug reed rond 23:00 en er werkzaamheden waren. Normaal rijd je dit rond deze tijd in 1 uur weg. Maar ook nu moest ik toegeven aan Mercurius, want het verkeer liet het niet toe, om snel thuis te komen.  • Isis Walstra op 9 juli 2019 om 18:06

   Hallo Noé,

   Ojee ja dat is echt balen en files rond middernacht verwacht je echt niet. Maar misschien heb je op die manier de verloren tijd nuttig besteed door na te denken over wat je op dit moment aan het doen bent.

   Bij mij raakt er de laatste tijd van alles zoek. Voor mij is dit een boodschap om weer eens goed op te gaan ruimen en te ordenen. Ook innerlijk.

   Op 1 augustus gaat Mercurius weer direct lopen dus de hele maand juli kunnen we nog verrast worden. Probeer wat langzamer te lopen en je tempo te verlagen zodat je beter hoort wat je innerlijk te zeggen heeft.

   Fijne zomer toegewenst!

   Isis 2. Marcia op 11 juli 2019 om 22:03

  Los van de vertragingen, file, computers die continu moeten updaten merk ik het vooral aan de communicatie tussen mij en mijn man. Dat verloopt de laatste tijd niet soepel terwijl het de maanden ervoor juist super goed ging. We lopen allebei met een onbestemd gevoel, balen van dingen die maar niet af komen (die we nu dus gaan aanpakken!) En communiceren met elkaar lijkt een drama omdat we elkaar continu verkeerd begrijpen… ik brak mijn hoofd erover, waar gaat het nou mis? Totdat ik dus las over de mercury retrograde! Eerst baalde ik, want het loopt gelijk met onze vakantie en ik wil graag dat het gezellig is. Maar nadat ik er meer over las blijkt het eigenlijk goed uit te komen. We wilden namelijk veel klussen doen in de vakantie, van die dingen die steeds maar blijven liggen. En ik denk nu dat dit het uitgelezen moment is daarvoor! 3. Isis Walstra op 14 juli 2019 om 17:09

  Ha Marcia,
  Fijn om te horen dat je meer helderheid hebt gekregen.
  Wij gaan binnenkort op vakantie en grijpen dat aan om ons huis en administratie op te ruimen. Al die klussen die zijn blijven liggen proberen we nu zoveel mogelijk weg te werken. In de communicatie tussen ons gaat het vaak fout omdat we met een half oor naar elkaar luisteren. Een beetje vaart minderen en meer in het nu zijn is daarom niet verkeerd!
  Veel succes met de klussen! 4. Heleen op 17 juli 2019 om 11:45

  ik ging zelf zo goed (althans zo voelde het) gevoel van eenzaamheid was soort van opgelost, voelde me rustig en liefdevol. En ineens vorige week sloeg dat weer om naar dat gat in mn maag/darmen, leeg gevoel, soort triestheid. Komt er ooit nog eens die welkome verassing (?), dat gevoel! Wat maar niet komt dus….. Anyway, zou dit hier ook mee te maken kunnen hebben?  • Isis Walstra op 20 juli 2019 om 14:08

   Ha Heleen,

   Veel mensen zijn in deze periode tussen de eclipsen gevoeliger dan normaal. Emoties die diep verstopt lagen komen naar de oppervlakte om gevoeld en los gelaten te kunnen worden. Je kunt het zien als een grote opruiming van oud zeer en een totale reset van emoties uit het verleden.
   Je kunt hierover meer lezen in mijn artikel over de gedeeltelijke maansverduistering in Steenbok. https://www.isiswalstra.nl/girlpower-maansverduistering-in-steenbok/

   Trouwens als je Steenbok bent en een eclips valt in jouw teken dan merk je dat doorgaans heel sterk.
   Gebruik deze energie om oud zeer los te laten en zie het als een zuivering.
   Veel sterkte en een fijne zomer gewenst!

   Lieve groet, Isis 5. Jeannette Wieringa op 18 juli 2019 om 01:34

  Heel Amstelveen ligt op zijn kop vanwege ombouw metronet waardoor veel vertragingen ontstaan de laatste weken. Ook op mijn werk is een fusie door een nieuwe partij op het laatst afgeblazen. Ik snap nu dat de kosmos zich hiermee bemoeit! Ga zeker mijn vakantie gebruiken om op te ruimen en oude vrienden te bezoeken! Bedankt voor je blog, enne fijne vakantie allemaal.  • Isis Walstra op 20 juli 2019 om 13:54

   Ha Jeannette,
   Gelukkig breekt voor de meeste mensen de vakantie aan. Tijd om te luieren en te lummelen. Fijne vakantie!
   Liefs, Isis 6. Kippie op 31 juli 2019 om 08:25

  Bij een consumentenonderzoek verstond ik ‘stopwoord’ in plaats van stopbord, dat ik tegen zou komen op de computer, voordat ik aan de opdracht begon. Ik vroeg er nog maar maar die vrouw zei dat ik het vanzelf wel merkte. Snapte het niet.
  Een intakegesprek bij een opleiding verliep stroef. Hij wist ook niet goed raad met m’n afwijkende situatie – vanaf jonge leeftijd arbeidsongeschikt – en gaf een negatief advies. In eerste instantie heb ik me toch ingeschreven maar later realiseerde ik me dat het op het moment even teveel is en dat ik me misschien meer moet richten op cursussen op intuïtief gebied en daar wat mee ga doen.
  Vanwege mijn afwijkende mening vond iemand op facebook dat ik me daarom maar van kant moest maken. Zo heel subtiel dat ie er nog mee wegkomt ook. Wel gerapporteerd. Gestopt met facebook.
  Zit nu in de overgang en allerlei emoties komen eruit. Het gevoel nu helemaal geconfronteerd wordt met mezelf. Even pas op de plaats. 7. Isis op 3 augustus 2019 om 10:39

  Hallo Kippie,
  (grappig jouw naam) dat is me nogal wat. Ook zonder Mercurius retrograde invloeden kan het leven best gecompliceerd zijn. En als dat samenvalt met de overgang is dat best pittig. Het goede nieuws is dat we inmiddels in de periode van nieuwe maan in Leeuw zijn aanbeland. De heftige energieën van de eclipsen achter ons kunnen laten en dat Mercurius weer recht is gaan lopen! Dat betekent dat alle heftige confrontaties van de afgelopen periode achter ons liggen en dat we een luchtigere tijd tegemoet gaan. Er mag geluierd en gespeeld worden. Prima tijd voor een vakantie. Stel je hart open en geniet van al het goede wat jouw kant op wil stromen.
  Harte groet, IsisMis nooit meer een blog!

Ontvang, ter ondersteuning van je spirituele proces en je dagelijkse leven, elke maand bij Volle en bij Nieuwe Maan mijn blog in je mailbox.

Isis Walstra

Scroll To Top