Ketting van verbondenheid

Nieuwe maan in Kreeft

Op 10 juli is er een nieuwe maan in Kreeft. Dit is het begin van een nieuwe maancyclus en deze zorgt voor een frisse energie. Tijdens deze Nieuwe Maan periode kun je extra gevoelig zijn, dus houd rekening met je energieniveau en grenzen. Het is ook een prachtige Nieuwe Maan om tijd door te brengen met geliefden of om thuis een meer verzorgende en ondersteunende omgeving te creëren.

Maan is de heerser van de Kreeft, dat betekent dat je wat meer openstaat voor sferen, en gevoelens makkelijker oppikt uit je omgeving. Kreeft is een voedend teken en veel Kreeften zijn dol op koken en zorgen voor anderen. Deze periode betekent ook een terugkeer naar je kindertijd toen je zelf nog gevoed en verzorgd werd. Het brengt herinneringen met zich mee of je je toen wel of niet gezien voelde door je ouders (of opvoeders) en of ze wel of niet rekening hielden met je behoeftes en je grenzen. De manier waarop je opgevoed bent is vervolgens weer van grote invloed op hoe jij zelf vorm geeft aan je gezin of thuis.

Thuiskomen in jezelf

Kreeft is het eerste waterteken van de dierenriem en regeert over het gevoel en de emoties. Zorgen voor anderen geeft emotionele zekerheid, (onbewust) verwacht je iets van de ander terug. Maar wie zorgt er voor jou? Het is van belang om deze periode aan te grijpen om meer aandacht aan jezelf te besteden en dan met name aan je lichaam. Je lichaam als de plek waar je ziel huist. Bekijk jezelf eens met compassie en zachtheid in plaats van je lichaam te veroordelen omdat het niet voldoet aan een bepaald schoonheidsideaal of omdat het niet functioneert zoals jij dat wilt. Je kunt jezelf zien als te dik, te dun, te donker, te licht, te zwak, te lelijk enzovoort enzovoort, de lijst met oordelen is bijna schier oneindig. Misschien straf jij bewust of onbewust je lichaam met teveel, te weinig of verkeerde voeding. Misschien besteed je weinig aandacht aan je lichaam waardoor het na jaren van verwaarlozing in opstand komt. Als jarenlang signalen worden misverstaan ontstaan er chronische problemen.

Wijsheid van het lichaam

Het lichaam heeft zoveel meer te zeggen dan je denkt. Er is zoveel wijsheid in je cellen, het gaat erom daar naar te leren luisteren. Elk lichaam heeft zijn eigen unieke code en geen arts heeft daar de sleutel van. Een arts kan grofweg het probleem oplossen maar de echte heling moet in jezelf gebeuren. Zolang je de oplossing buiten jezelf zoekt zul je geen heling vinden. De heling kan alleen van binnen uit komen, vanuit je diepste wezen, vanuit je cel, vanuit je DNA. Het is aan jou om je lichaam zo gezond mogelijk te houden, en dat begint bij een juiste balans tussen de geest, het denken en de materie het stoffelijke lichaam.

Een opgeruimde geest zorgt voor een opgeruimd lichaam.

Je kunt ervoor zorgen dat je elk verborgen hoekje van je geest uitkamt. Dat betekent dat je trauma’s die je in dit leven (en vorige levens) hebt ervaren niet langer ontloopt en wegstopt maar recht durft aan te kijken. Je mag alle negatieve gedachtes en overtuigingen die je lichaam en je omgeving vergiftigen voorgoed laat gaan. Je mag je richten op positieve en voedende gedachtes waardoor je ogen zacht worden waarmee je de wereld ineens door een heel andere bril kunt bekijken. Door liefde en compassie te voelen kun je iedere cel in je lichaam voeden. Als je eenmaal die bron hebt aangesproken ervaar je dat die oneindig is en overvloedig in je omgeving kan stromen.

Verbinding

Er is een beeld dat ik voor me zie, het is een groep vrouwen die een stevige ketting vormen waarmee ze deze energiestroom aan elkaar doorgeven en zo hun omgeving beinvloeden. Zo zijn vrouwen ontvangers en gevers ineen. En met deze ketting omvatten ze de wereld van de mannen die gewend zijn om te nemen wat ze nodig denken te hebben en te vernietigen in de hoop daarmee de ander te overstijgen. Ik zie deze mannen in eerste instantie in de war raken. Daarna zie ik dat ze de ketting proberen te breken maar dat lukt ze niet, de ketting is te stevig en de vrouwen houden hem stevig vast. Het is duidelijk niet de bedoeling dat de energie van Liefde, want dat is, zie ik nu, de energie die door de ketting stroomt, in handen valt van mensen die daar macht mee willen uitoefenen. Mensen die willen heersen over anderen ten koste van het welzijn van anderen. Het is de dualiteit van goed en kwaad, van donker en licht dat zich afspeelt. Maar hoe meer energie van Liefde er uitstroomt over de planeet Aarde en hoe steviger de ketting wordt en hoe meer vrouwen zich erbij aansluiten hoe vaker er ook mannen zijn die zich aansluiten en deel gaan uitmaken van die ketting, des te groter het gebied wordt waar meer grijstinten het plaatje compleet maken. Waardoor er een samensmelting ontstaat tussen tegengestelde delen en er daardoor meer evenwicht en harmonie is.

Zo binnen zo buiten en omgekeerd.

Hetzelfde zie ik gebeuren in het lichaam. In plaats van een scherpe grenslijn tussen lichaam en geest is er meer samenhang, uitwisseling en harmonie. Zo is ons lichaam een microkosmos, een heelal in een omhulsel van vlees.

Zacht en gevoelig

Veel mannen hebben geleerd om te vechten voor wat ze denken nodig te hebben. Ze denken altijd de strijd te moeten aangaan. Terwijl vrouwen weten dat ontvangen gelijk staat met het op een vloeiende, natuurlijke manier naar je toe laten komen. Niks forceren of afdwingen maar open zetten van je verwachtingen en met beide armen ontvangen. Met mannen en vrouwen bedoel ik het mannelijke en het vrouwelijke dat van nature in zowel mannen als vrouwen aanwezig is.

De kettingen die ik zie vormen ook nog eens cirkels verspreidt over de aarde. Sommige zijn groot en beslaan een heel land en andere zijn kleiner. En in sommige gebieden zie ik helemaal geen cirkels. Die cirkels gaan ook over het meer in harmonie met de aarde leven dus met inbegrip van het welzijn van planten en dieren.

Het lichaam als gesloten systeem

Als de cirkels eenmaal gesloten zijn dan zijn ze enorm sterk. Niet kapot te krijgen. Door de cirkels stroomt onvoorwaardelijke Liefde met evenveel mannelijke als vrouwlijke energie. Een mooi voorbeeld hoe je je eigen lichaam zou kunnen zien. Als een systeem in harmonie met zichzelf dat eigenlijk verder weinig nodig heeft om perfect te functioneren. Het systeem houdt zichzelf gezond en in evenwicht doordat het zichzelf voortdurend vernieuwd. Het ziet er schoon en fris uit. Het kan alle aanvallen van buiten makkelijk aan. Het heeft een duidelijke grens. Er is een duidelijke overgang waar het lichaam begint en waar het eindigt. En al die lichamen, individuen vormen een snoer als een paarlenketting. Keihard en glanzend van buiten en zacht van binnen.

De parel is verbonden met de maan en staat symbool voor Eeuwigheid, Liefde en Wijsheid. De zachte en zuiverende energie van de parel brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en de ziel. 

Gronden

Een mooie oefening om in contact met je lichaam te blijven is gronden. Er zijn vele voorbeelden te vinden op internet of download de grondingsoefening van mijn site.

P.S. deze tip van mijn beste vriendin Henriëtte bij het maken van (belangrijke) keuzes wil ik graag met jullie delen: Als je twijfelt of je iets wel of niet zou moeten doen kun je jezelf afvragen of je je daardoor nog verbonden voelt met jezelf of dat je vervreemd raakt van je kern.

Afbeelding: Henri Matisse, La Danse II

Deel dit artikel:

4 reacties

 1. Rommy op 13 juli 2021 om 19:16

  Mooie blog Isis!

 2. Isis Walstra op 14 juli 2021 om 10:42

  Dank je wel Rommy!

 3. Anoniem op 14 juli 2021 om 18:58

  dank je wel Isis, voor deze rake herinnering aan mijn kern-kwalteit!
  Barbara Gordijn.
  Fijne vakantie !Barbara Gordijn

 4. Isis Walstra op 14 juli 2021 om 20:31

  Dank je wel Barbara!
  Jij ook een mooie zomer!
  Lieve groet

Laat een reactie achter