galactisch centrum

Wat is het Galactisch Centrum?

Er bestaan veel sterrenstelsels ​​in het universum. Het Melkwegstelsel staat echter centraal in het bestaan ​​van de aarde. Binnen de Melkweg zijn er twee sterke centra. De eerste is de zon terwijl de andere het galactische centrum is. Het galactische centrum is de bron van de zon van de zon. Het is de kern van de Melkweg.

Het mysterie van het Galactisch Centrum

Het mysterie is dat het galactische centrum een ​​superzwaar zwart gat herbergt. Zwarte gaten ontstaan ​​wanneer sterren opbranden en uit het bestaan ​​vallen. De sterren worden samengeperst en vormen een centraal punt dat ‘het gat’ wordt genoemd. Het zwarte gat heeft zoveel zwaartekracht dat elk voorwerp dat er dichtbij komt erin wordt getrokken.

Het superzware zwarte gat in het Melkwegstelsel is intrigerend want het is 4 miljoen keer groter dan de zon. Gewone zwarte gaten zijn slechts 20 keer groter dan de zon. Zelfs met de krachtigste telescopen ter wereld kunnen astronomen dit supermassieve zwarte gat niet zien. Ze kunnen alleen het bestaan ​​ervan vaststellen door het effect ervan op de objecten eromheen. Astronomen hebben ook sterke radiogolven opgemerkt rond een punt dat Sagitarius A * wordt genoemd.

Onderzoekers staan voor een raadsel:

Wat is er precies met Sagittarius A* aan de hand? (art. scientas.nl)

Sagittarius A*, het super massieve zwarte gat in het centrum van onze Melkweg, is bezig met een nogal onstuimig jaar. Dat kan geconcludeerd worden nadat onderzoekers een studie uitbrachten met daarin een opmerkelijke ontdekking. Het zwarte gat varieert regelmatig in helderheid “Maar we hebben ‘m nog nooit zo helder waargenomen.”

Vlammen
De onderzoekers namen de heldere vlam waar op 13 mei 2019. En wat de onderzoekers waarnamen was een uiterst unieke gebeurtenis. “De vlam was twee keer helderder dan elke andere vlam die ze ooit eerder hebben gezien,” Het was dus een zeer heldere en zeldzame vlam.” Maar dat is niet het enige. “Ook de algehele variabiliteit van het zwarte gat is in 2019 toegenomen met meer en helderde vlammen dan voorgaande jaren,” “Dit laat zien dat in 2019 het zwarte gat actiever is dan ooit tevoren.”

Oorzaak
Onderzoekers staan op dit moment voor een groot raadsel. Want dit gedrag van Sagittarius A* ligt helemaal niet in de lijn wat je kunt verwachten van zwarte gaten. Waarom Sagittarius A* ineens zo fel begon te schijnen is dus nog een mysterie.

Invloed op dagelijks leven

Welke invloed heeft het Galactisch Centrum nu op ons dagelijkse leven? Waarom is het juist nu voor ons van belang?

De Zon symboliseert individualiteit, in je centrum staan, van waaruit jouw essentie naar buiten straalt. Hier zit nog vaak een ego gebonden energie op. Het Galactisch Centrum is een veel groter bewustzijn dat staat voor de behoefte van de ziel om boven het ego uit te stijgen en op te gaan in het grotere geheel.

Verwerken van verlies en diep verdriet

Het bewustzijn ontwikkelt zich door diepe vaak zware processen. Dit vraagt van je om hard te werken om tot aanvaarding te komen dat alle verlies en diep verdriet in dit aardse leven zin heeft. Door aanvaarding kom je tot innerlijke rust en helderheid. Zowel je fysieke als emotionele lichaam vraagt in al deze processen om veel aandacht.

Jupiter conjunct

Van 19 tot 24 november maakt Jupiter een exact conjunct met het Galactisch Centrum. Dit punt ligt tussen 25 en 27 graden in de Boogschutter. Jupiter is de planeet van groei en ontplooiing, horizon verruimen en hogere doelen stellen. Hij staat voor zingeving, optimisme en voorspoed. Jupiter helpt je om mogelijkheden te zien zelfs in moeilijke tijden. Boogschutter is de (waarheids) zoeker. Hij wil altijd blijven leren en zoekt naar zaken groter dan hemzelf.

Energiepoort

De energie die hier is samengebald is voor ons veel te heftig en daarom wordt dit punt pas geactiveerd als er een planeet op exact die graad langs komt. Zo passeert de zon dit punt elk jaar in december en de maan doet dat elke 28 dagen. Dit zijn de momenten waarop er energie van buiten onze Melkweg naar de aarde kan komen. De omloop van de zon en de maan is veel sneller dan die van Jupiter. Jupiter passeert dit punt eens in de 12 jaar en omdat hij langzamer loopt maakt hij er langer contact mee mede daardoor is het voor iedereen heel goed merkbaar.

Transits

In voorgaande jaren zijn er transits geweest van andere planeten. De intensiteit van de transits was soms zo groot dat je de gebeurtenissen vaak niet helemaal hebt kunnen verwerken en kunnen integreren.

Met transit Jupiter over het Galactisch Centrum krijg je opnieuw de kans om dat wat er nog in je ziel opgeslagen ligt te integreren. Het wordt voor iedereen gemakkelijker om er contact mee te maken en te gebruiken in het dagelijkse leven.

Galactische energie

Je wordt eraan herinnert dat onze wereld niet alles is wat er is maar dat er veel meer buiten onze waarneming aanwezig is. Galactische energie is totaal verschillend aan spirituele energie. Spirituele energie is verbonden met de aarde en gaat over healing, het vinden van balans, de dualiteit tussen liefde en angst.

Galactische energie gaat voorbij de dualiteit en polariteit en andere mentale energieën. Galactische energie gaat over het collectieve ontwaken. Het opent je naar een grotere wereld van je bewustzijn. Het is het punt waar kosmische activaties, energetische downloads, lichtcodes, starseed wijsheid, en nog veel meer naar de aarde komen.

10 Manieren hoe je deze energie het beste kunt gebruiken:

 1. Stel je open voor overvloed
 2. Visualiseer wat jij in je leven wilt manifesteren
 3. Stel een doel
 4. Maak contact met je gidsen, engelen en de meesters
 5. Omdenken. Als je ergens in vastzit probeer er op een andere manier naar te kijken
 6. Leer iets nieuws of begin een nieuwe hobby
 7. Zet je in voor het algemeen belang en geef zonder iets terug te verwachten
 8. Ga daten als je een nieuwe partner zoekt
 9. Blijf positief
 10. Doe iets spontaans en ga op avontuur!

Daar voeg ik nog een 11de punt aan toe: Zet je kroonchakra open! Maar niet nadat je zeker weet dat je goed geaard bent.

Als je wilt weten waar het Galactisch Centrum ligt in jouw horoscoop kijk dan in welk huis 26 graden Boogschutter valt. Op www.astro.com kun je een gratis horoscoop laten maken. Met de korte betekenis van de huizen kun je zien welke invloed deze transit kan hebben op jouw leven.

Korte betekenis van de huizen:

 1. Situaties waarin je persoonlijk initiatief neemt en uitdrukking geeft aan wat er in je leeft. Je uiterlijke verschijning. Het hoofd, de ogen, spieren, pezen.
 2. Je gevoel van eigenwaarde. Het gebied van bestaanszekerheid en comfort. Je capaciteiten en talenten. Keel, stembanden, nek, schouders, billen, tastzin.
 3. Contacten en communicatie. Omstandigheden die met uitwisseling te maken hebben. Reukzin, gehoor, longen, handen, zenuwen
 4. Emotioneel welbevinden. Omgeving waarin gevoelsbanden worden benadrukt. Maag, borsten, baarmoeder, klieren.
 5. Zelfbevestiging. Situaties waarin leiderschap en risico’s nemen onvermijdelijk zijn. Hart, ruggengraat.
 6. Werk en fysieke gezondheid. Omgeving waarin concrete resultaten belangrijk zijn. Spijsverteringsorganen, vegetatief zenuwstelsel.
 7. Samenwerking, huwelijk. Situaties waarin samenwerking met anderen centraal staat. Nieren, lendenen, onderste deel van de rug.
 8. Diepgang en intensiteit. Omstandigheden waarin intense ervaringen meemaken en verwerken aan de orde is. Geslachtsorganen, uitscheidingsorganen, gal.
 9. Opvattingen, verre reizen. Situaties waarin het verruimen van inzicht centraal staat. Lever, dijen, heupen.
 10. Carrière, maatschappij. Omgeving waarin status, positie en gezag worden benadrukt. Botten, gebit, nagels, haren, huid, knieën.
 11. Vrienden, de samenleving. Situaties waarin groepsnormen en gemeenschappelijke belangen voorop staan. Enkels, kuiten, derde oog, pijnappelklier.
 12. Afzondering, geheimen. Omgeving waarin zelfopoffering en het bovenpersoonlijke centraal staat. Voeten, lymfestelsel, hypofyse. 

P.S. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen van de komende week. Wil je dat met ons delen?

Deel dit artikel:

4 reacties

 1. Henriette op 18 november 2019 om 22:33

  Wauw, wat een mooie en interessante omschrijving! Ik vond de energieën vandaag zo heftig, voor mijn gevoel gingen ze alle kanten op. Dank je wel Isis, fijn om te weten waarom ze zo versterkt zijn op dit moment.  • Isis Walstra op 18 november 2019 om 23:19

   Ha Henriette, ja ik ben benieuwd wat de komende week ons nog brengen gaat. Weet je al in welk huis dit punt bij jouw in de horoscoop staat? 2. Anoniem op 19 november 2019 om 00:00

  Ha Isis, dankjewel voor deze uiteenzetting! (Dat over dat zwarte gat vind ik beangstigend!). Ik ga in deze transit Jupiter op avontuur, in vele opzichten.
  Ik heb hier mn geboortehoroscoop (van jou) maar hoe kom ik er nu achter in welk huis 26 gr boogschutter valt? Hoe lees je zoiets? Hgr Jolanda  • Isis Walstra op 19 november 2019 om 18:20

   Je begint met tellen vanaf de Ascendant tegen de klok in. Dus 26 graden Boogschutter valt in jouw geval in het 11de huis.