kreeft

Schorpioen seizoen

We zitten midden in het Schorpioen seizoen, het is een tijd waarin de natuur zich opmaakt om naar binnen te keren, de bomen laten hun bladeren vallen, de oogst is binnen gehaald. En in die schijnbare stille binnenwereld gebeuren de meest wonderlijke dingen en ontstaan de grootste transformaties.

Verantwoordelijk voor je eigen gevoelens

Schorpioen is het tweede waterteken van de dierenriem, water staat voor emoties en gevoelens en de verwerking daarvan gaat diep naar binnen omdat Schorpioen behoort tot de vaste tekens. Schorpioen gaat ook over emotionele relaties, hoe je omgaat met anderen maar ook hoe verantwoordelijk jij je voelt in relatie met jezelf. Bedenk dat iedereen Schorpioen heeft in zijn horoscoop en dit voor iedereen in meer of mindere mate geldt.

Nieuwe Maan

Op 28 oktober valt de Nieuwe Maan in Schorpioen, dat is als Zon en Maan in dezelfde graad en hetzelfde teken staan van de horoscoop. Dit betekent een nieuwe boost van energie die tegelijk iets groots in beweging kan zetten. Dit wordt tevens ondersteund door het feit dat Uranus op hetzelfde moment een exact aspect maakt met de Zon. Uranus staat voor het onverwachte, disruptieve, de planeet die je kan doen wakker schudden op een diepe en alles veranderende manier. Vooral op de gebieden waarop je vast zit in een bepaald patroon. Je krijgt de kans om daar verandering in te brengen omdat je een plotseling inzicht kunt krijgen waardoor je de dingen vanuit een ander en nieuw perspectief beziet.

Veranderingen op financieel gebied

Het is heel goed mogelijk dat er veranderingen optreden op het gebied van je financiën door verandering van inzicht of omdat belemmeringen zoals bang zijn voor succes of voor wat anderen van je denken wegvallen.

Ga mee met de stroom

Uiteindelijk gaat het om terug te keren naar de basis, daar waar het jou echt om gaat, met als resultaat dat je veel meer in je kracht komt. Het zijn krachtige transformerende energieën die op dit moment samen komen en waar je het meeste van maakt door het je bewust te zijn en tegelijkertijd mee te gaan met wat er naar je toe komt. Vechten tegen verandering levert alleen maar stress en een hoop frustratie op. Hoe meer je kan mee gaan met de stroom hoe gemakkelijker het voor je wordt.

De dood als nieuw begin

Schorpioen gaat ook over de dood. Dat betekent niet altijd de fysieke dood maar hier gaat het ook over het loslaten van een deel van je leven dat tot het verleden behoort en niet langer bij jou hoort waarna je als het ware opnieuw geboren wordt en kunt groeien. Je kunt de dood zien als belangrijk onderdeel van het leven net zoals in de natuur de cycli van de seizoenen noodzakelijk is voor het leven op aarde. Schorpioen nodigt je uit om elke verandering te omarmen waardoor je verder kunt met je leven maar dan op een ander meer bewust niveau.

Dood is niet het einde maar een nieuw begin, een nieuw hoofdstuk en een kans om opnieuw te beginnen.

Het leven is kort
Hoop is wankel
Kom, zolang de lampen branden
Drink vrienden
(bijschrift op mozaïek eetzaal Pompeii)
oftewel geniet en maak er wat van

P.S.

Mercurius gaat binnenkort weer retrograde lopen en dat voelen we nu al. Afspraken die elkaar mislopen, misverstanden thuis of op het werk. Maar allemaal met een serieuze ondertoon en soms zelfs gepaard gaand met emoties zoals angst, ongerustheid en verwarring omdat Mercurius in het teken Schorpioen staat. Opgelet dus met wat je zegt en hoe want het heeft een diepere lading dan anders.

P.p.s. Wil jij delen hoe Mercurius in Schorpioen voor jou uitwerkt? Zet je reactie dan hieronder.

Deel dit artikel:

4 reacties

 1. Jolanda op 28 oktober 2019 om 21:20

  Ha Isis,
  Jazeker, heel herkenbaar! Afspraken die niet doorgaan, misverstanden en ja……uiteindelijk de zegen daarvan inzien. Maar dat kost even tijd, moeite en emoties!
  Dank weer voor je duiding,
  Harte groet,
  Jolanda  • Isis Walstra op 29 oktober 2019 om 22:36

   Ha Jolanda,
   Dank je voor je reactie. Zelf werd ik deze week geconfronteerd met een misgelopen afspraak met mijn moeder waar veel emotie bij kwam kijken. Kreeg ik bericht dat tante Anja vandaag vredig is heen gegaan en hoef ik niet langer te zorgen voor een mevrouw van 100 jaar! omdat ze met gebroken heup in het ziekenhuis ligt. Dat betekent het einde van elke week saus maken van verse tomaten en kruiden uit de tuin, ijs kopen bij Van Wely in de Beethovenstraat en sinaasappelen uitpersen. Het stemt me bedroeft dat ik afscheid van hen beiden zal moet nemen.
   Lieve groet, Isis 2. Marjo op 29 oktober 2019 om 08:57

  Lieve Isis,
  Wat weer een eyeopener. Ik ben heel rustig en blij een gesprek in gegaan met een goede bekende en totaal lichamelijk schuddend en overstuur er uit gekomen. Ik kon niet stoppen met huilen. Te lang dingen niet uitgesproken. Ik dacht echt dat ik al heel lang geleden een manier had gevonden om met deze persoon, waar ik veel van houd, goed om te gaan. Het bleek niet te kloppen. Het voelde als een emotionele vulkaanuitbarsting en nu is het een hele uitdaging om mijn hartenpijn te helen….Ik weet dat het goedkomt, maar het voelt als groot verdriet.  • Isis Walstra op 29 oktober 2019 om 22:13

   Lieve Marjo,
   Bedankt voor het delen. Dit is inderdaad een goed voorbeeld van de intense emoties die je kunt voelen zelfs als het om een relatie gaat uit het verleden. Het is net alsof je emoties op dit moment hebben gewacht en dan volstrekt onverwachts komen ze toeterend en schreeuwend naar de voorgrond. Misschien een kleine troost: door jezelf de vraag te stellen en te luisteren naar je lichaam kun je te weten komen waarom de ontmoeting zoveel met je gedaan heeft. Wat heeft je zo van streek gemaakt, wat is er in jou geraakt? Door te luisteren naar wat er diep van binnen leeft krijg je vanzelf de antwoorden. Soms kom je er achter dat het beter is om achter te laten wat je niet meer dient.
   Warme groet, Isis