Beter in Balans

Op 2 maart is er een Volle Maan op 11 graden in de Maagd. Recht tegenover de Maan staat de Zon in het teken Vissen. Maagd is een praktisch teken dus dat helpt bij het maken van concrete beslissingen in je leven. Maagd gaat ook over het spijsverteringsstelsel en integratie van ideeën. Welke ideeën of veranderingen in je leven moeten er nog verteerd worden? Welke energieën pik je op en is deze energie nog voedend voor je? Maak een lijstje van al je activiteiten waar je dagelijks mee bezig bent en kijk er dan kritisch naar. Vraag jezelf af wat het met je doet en wat je er nog aan hebt. Let op wat het fysiek, emotioneel en spiritueel met je doet. Misschien zit je niet op de juiste stroom of doe je iets wat niet (langer) bij je past. Soms zijn dingen uitgediend en kunnen ze beter worden losgelaten. Je krijgt nu de kans om duidelijkere keuzes te maken. Hierdoor creëer je meer balans in je leven.

Verteren van recente ervaringen

Ook als je moeite hebt met het verteren van recente ervaringen kan deze periode heel nuttig zijn. Probeer het positieve in te zien van wat er is gebeurd. En weet dat elke ervaring een kans biedt om je te ontwikkelen en verder te groeien. Het helpt als je vanuit een groter perspectief naar je leven kunt kijken. Verbind je met de maan om je te helpen focussen op wat je nu nodig hebt. Laat je door de maan begeleiden en geef je er aan over. Deze volle maan helpt ook bij het loslaten van alle onopgeloste zaken van vorig jaar. Tijd nemen om te mediteren en je gedachten bij te houden op papier zal je helpen om de richting te vinden waar je naar opzoek bent.

Wat betekent een Volle Maan?

Als de Zon recht tegenover de Maan staat spreken we van een volle maan. Je voelt in zo’n periode de tegengestelde krachten in je leven duidelijker dan anders. Bijvoorbeeld de aandacht die je aan je gezin wilt geven en de behoefte om te werken aan je carrière staat op gespannen voet met elkaar. Of er is spanning tussen wat je wilt en wat je nodig hebt.

Je voelt meer innerlijke spanning maar ook druk van buitenaf wat kan leiden tot conflicten en situaties die veel energie kosten. Je gezin, familie en intieme relaties staan ook meer in het middelpunt tijdens de volle maan. Maankwaliteiten zoals je gevoel en emoties breken door in je bewustzijn waardoor je veel gemakkelijker problemen in je relaties doorziet en kunt oplossen.

Een volle maan staat in relatie tot de vorige nieuwe maan. Doelen die je op 15 februari hebt gesteld kunnen nu nog fijner worden afgesteld of aangevuld. Je kunt emotionele aanpassingen doen als antwoord op deze nieuwe doelen. Deze volle maan duurt nog tot de nieuwe maan van 17 maart.

Wat wil je in je leven zien?

Volle maan gaat altijd om loslaten maar deze maan biedt ook de mogelijkheid om te manifesteren wat je heel graag wilt. Denk aan wat je graag in je leven wilt brengen en zet die intentie neer. Wil je meer liefde en romantiek in je leven? Nodig die energie dan in je leven uit. Heb je behoefte aan meer gemak en overvloed? Visualiseer dan hoe je leven eruit ziet alsof dat al in je leven aanwezig is. Probeer te vermijden om te denken in tekorten, dat wat je niet hebt, want dat wordt dan uitvergroot in je leven en krijg je daar juist meer van. Dus precies het tegenovergestelde van wat je eigenlijk wilt! Meer succes op je werk? Eindelijk die leuke partner? Meer geld op je bank? Liever een gezond en strak lichaam? Meer geestelijke balans? Visualiseer de nieuwe gewenste situatie en zet die intentie neer!

Meer balans in lichaam en geest

Deze maan staat in het teken van gezondheid en healing daarom is het de perfecte tijd om een gezondheidscheck te laten doen, of om nieuwe routines in je leven aan te brengen door te starten met een gezonde levensstijl. Beter te letten op wat je uit gewoonte eet en je af te vragen of dat nog wel voedend voor je is, je dieet aan te passen en te beginnen met meer lichaamsbeweging. Je kunt ook een psycholoog bezoeken of een healer om je te ondersteunen in je processen. Door aandacht te besteden aan je algehele welzijn helpt deze maan je om je zowel van binnen als van buiten te voeden en goed te voelen. Elke actie om je gezondheid en welzijn te verbeteren is deze maand dubbel zo sterk en daar kun jij de vruchten van plukken.

Totale reset

Vorige maand was een maand zonder volle maan. Het was alsof je minder voor elkaar kon krijgen, niets kon afronden en alsof je in de wacht gezet werd. Voor mij was dat letterlijk vanwege een griep waardoor ik dagen achtereen heb geslapen en zeker anderhalve week tot weinig in staat was. Toch voelde deze periode ook als belangrijk, als een totale reset en om op te laden voor de komende maand waarin er weer een bijzondere situatie is namelijk twee volle manen in een maand. Daar gaat een sterke scheppingskracht vanuit. De eerste is op 2 maart en de tweede op 31 maart.

Sterke scheppingskracht

De eerste volle maan op 2 maart heet Sneeuwmaan en heeft als thema ‘kiemkracht en ontkiemen’. Er is nog niet veel te zien maar er gebeurt wel al van alles, de energie is zich al aan het verzamelen diep binnen in jou. Het is verstandig om je bewust te worden van al je mogelijkheden. Alles wat je maar wilt kun je nu creëren. Alles wat jij nodig hebt is in de kiem al aanwezig en kan onder de juiste omstandigheden tot bloei komen. Wat wil jij het liefst laten groeien de komende tijd? Geef aandacht aan die plannen waarvan je weet dat ze ook in de praktijk uitvoerbaar zijn. Niet ieder zaadje zal uitkomen en niet ieder idee is uitvoerbaar.

Jezelf nuttig maken

De Maan in Maagd maakt serieus, alles moet kloppen, maar kan ook maken dat je te kritisch wordt en verzand in zelfkritiek en het bekritiseren van anderen. Je wilt nuttig zijn, anderen helpen, orde scheppen en zet daarbij de nodige stappen. Sta open voor wat jij en anderen nodig hebben, voel in plaats van te bedenken hoe het ‘moet’ of wat de ander volgens jou nodig heeft.

Gevoeliger dan anders

De Zon staat in het teken Vissen, waardoor je gevoeliger bent voor invloeden uit de buitenwereld en je je sneller aanpast. Je kunt wat intuïtiever en fijngevoeliger zijn en een neiging hebben om jezelf weg te cijferen. Het helpt om je eigen behoeften te uiten in plaats van alsmaar anderen te redden of te helpen.

Perfecte balans

Deze maan zorgt voor de perfecte balans tussen gevoel, intuïtie, praktisch bezig zijn en geleid worden. Door contact te maken met je intuïtieve en praktische kant en door je lichaam en geest te voeden ga je het meeste profijt hebben van deze energie.

Tips

Wil je elke maand tips ontvangen voor meer bewustwording in je leven?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

(afbeelding van Ingrid Karlsson Snowmoon)

Deel dit artikel:

Mis nooit meer een blog!

Ontvang, ter ondersteuning van je spirituele proces en je dagelijkse leven, elke maand bij Volle en bij Nieuwe Maan mijn blog in je mailbox.

Isis Walstra