liggende vrouw

Schilderij: William Godward

Het jaar 2018 wordt daverend ingeluid met een Super Volle Maan in Kreeft. De energie van deze Volle Maan geeft je nog een keer de kans om los te laten wat je niet mee wilt nemen naar het nieuwe jaar. Tegelijkertijd geeft het het thema aan voor het komende jaar: Er zal meer nadruk komen te liggen op  je gevoel en intuïtie. Minder hoofd, meer hart. En: meer aandacht voor jezelf. Als je daar tot nu toe te weinig mee bezig bent geweest of als je vooral bezig bent geweest om het anderen naar de zin te maken dan zul je merken dat je er wel toe gedwongen wordt om wat stappen terug te zetten en de tijd te nemen om uit te rusten en tot jezelf te komen. Gezondheidsproblemen zullen dit jaar ook wat meer aandacht vragen. Nu is het de tijd om daar wat aan te doen. Je mag jezelf dit jaar meer aandacht gunnen en jezelf beter verzorgen en verwennen.
Aandacht voor lichaam en geest

Als 2017 je uitgedaagd heeft of als je met angst, depressie of stress te maken hebt gehad dan is 2018 het perfecte jaar om daar veranderingen in aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld iets gaan doen om je gezondheid te ondersteunen door meer te ontspannen. Dat kan yoga, mindfulness of meditatie zijn. Je kunt op zoek gaan naar een goeie acupuncturist of homeopaat om eindelijk eens van die vage klachten af te komen.  Je kunt een therapie volgen om van dwanggedachten af te komen. Je kunt een training of traject volgen om eindelijk helder te krijgen wat je eigenlijk wilt in dit leven en wat de reden is voor je verblijf hier op aarde . Het zijn allemaal manieren om jezelf te voeden en te ondersteunen. Het helpt je om je rustiger en meer in harmonie  met jezelf te voelen. Je maakt tegelijkertijd optimaal gebruik van de energie van dit moment. Uiteindelijk zal dat wat jij nodig hebt zich vanzelf aan je openbaren. Sta open voor wat er jou kant op wil komen en volg je hart en je gevoel.

Energie van dit moment

Deze eerste Volle Maan van 2018 valt in het waterteken Kreeft, de Zon staat in het aardeteken Steenbok. Deze water/aarde energie nodigt je uit om je te verbinden met jouw wijsheid en intuïtie. Het zal je helpen om de fundamenten van je leven te versterken en je te verbinden met de wijsheid van je hart en je ziel.

In je lichaam

Besteedt aandacht aan je gevoel in plaats van in je hoofd te zitten en gebruik je adem om je emoties door je lichaam te laten gaan en om los te laten. Voel wat dat met je doet. Sta jezelf toe dat wat je voelt echt ervaart en kijk wat het met je doet om de dingen langzaam te zien veranderen. Zodra je weerstand voelt geef jezelf dan toestemming om te voelen en los te laten wat weg kan. Ga niet in de weerstand zitten maar accepteer wat er is. Door in gevecht te gaan met jezelf loopt de spanning op en kun je moeilijk loslaten. Bekijk jezelf met mededogen en open je hart voor liefde voor jezelf. Hou je energie zo schoon mogelijk; vraag je gidsen of je hoger zelf om alle energie die niet bij je hoort los te laten. Wees aardig voor jezelf en focus op hoe jij jezelf kunt ondersteunen en meer lief kunt hebben. Maak van jezelf je grootste fan. Dan kun je de hele wereld aan.

2018 jouw jaar

2018  is een jaar van manifesteren en bouwen. Wat je begonnen bent in 2017 kun je verder uitbouwen op een manier die je helpt  om je hoogste doelen, dromen en wensen waar te maken. Door meer aandacht te besteden aan je eigen welzijn voel je je meer in balans, energieker en meer ondersteund om het leven te leiden waar je zo naar verlangt.

Moeite met het schoonhouden van je energie? Tot de nieuwe maan van 16 januari geef ik een gratis healing weg. Klik op: Gratis healing

Tips

Wil je elke maand tips ontvangen voor meer bewustwording in je leven?

Schrijf je dan in via Contact

 

Deel dit artikel: