Nieuwsbrief

30. nov, 2017

Supermaan

Op 3 december is het de laatste volle maan van dit jaar, het is tegelijkertijd een supermaan. Dit wil zeggen dat de Maan zich dan het dichtst bij de Aarde bevindt en dat betekent dat de energie nog eens versterkt wordt. Omdat op hetzelfde moment Mercurius retrograde gaat lopen voelt het alsof die energie ingehouden wordt en alles trager verloopt. Het kan voelen alsof je twee stappen voorwaarts zet en een stap terug. Het kan voelen alsof je vastzit en niet vooruit kunt komen.

Thema van deze maand

Het thema van deze maand gaat over het loslaten van alle mentale blokkades en gedachtenpatronen van 2017 zodat je 2018 kunt beginnen met een nieuw perspectief en een nieuw vooruitzicht.

Mercurius retrograde

Mercurius loopt retrograde van 3 tot 22 december. Als Mercurius retrograde gaat lopen dan is het tijd om te reflecteren op de voorbije periode. Dit helpt je om nieuwe informatie te verkrijgen waar je in eerste instantie overheen hebt gekeken.

Deze energie helpt ware motieven en intenties naar boven te halen. Dit speelt zich vooral af op het gebied van relaties maar ook in relaties met collega’s, vrienden en familie. Vertrouw erop dat als de waarheid aan het licht komt dat het gebeurd voor het hoogste goed.

Opvallend aan deze Mercurius retrograde is dat het op dezelfde dag begint als de Tweeling volle maan en eindigt rond de tijd van de Zonnewende. Zowel de volle maan als de zonnewende gaat je helpen om de losse eindjes bij elkaar te brengen voor het einde van 2017.

De kracht van het verstand

Mercurius is de boodschapper van God en als hij retrograde loopt geeft het je de kans om verborgen waarheden te ontdekken of denkpatronen te zien die je beletten om te groeien en te komen waar je wilt. Mercurius heerst over het verstand  wat een van de meest krachtige gereedschappen is die je hebt. Je verstand is zo krachtig dat het jouw realiteit kan vormen en je gevoel kan beïnvloeden. Het kan je aanzetten om tot actie over te gaan of om in jezelf terug te trekken en je depressief te voelen .

Boodschappen van de engelen

Veel mensen zien een retrograde Mercurius als een nadeel maar het is eigenlijk een cadeau. Als Mercurius retrograde gaat krijg je de kans om meer in het onderbewuste te komen en de dingen op een dieper niveau te begrijpen. Je kunt boodschappen ontvangen van je Gidsen, de Engelen en de Meesters zodat helder wordt hoe je verder moet. Welke boodschappen je ook zult horen tijdens deze retrograde periode het is het meest waarschijnlijk dat je pas 22 december als Mercurius weer direct gaat lopen begrijpt waar het werkelijk om gaat. Om de boodschappen te kunnen horen is het belangrijk om je hoofd leeg te maken van elke onnodige gedachte en mentaal gebabbel.

Je geest leeg maken

Gedurende deze periode word je gevraagd om elke mentaal geklets, alle knagende gedachten uit het verleden of onopgeloste problemen waar je mee rond loopt op te ruimen en los te laten. Doe dit op een rustige manier en geef jezelf de tijd. Haastige beslissingen bij een Mercurius retrograde is nooit een goed idee omdat je waarschijnlijk (nog) niet alle benodigde informatie hebt.

Door je hoofd leeg te maken kun je de boodschappen duidelijker ontvangen en kun je je gedachten  beter observeren. Het opschrijven van je gedachten en gevoelens die naar boven komen kan zeer waardevol zijn.

Mercurius retrograde kan vaak veel helderheid geven dus dan is mediteren en een dagboek bijhouden zeer behulpzaam. Wees geduldig en weet dat je moet wachten totdat Mercurius weer recht gaat lopen om de laatste puzzelstukjes op zijn plek te leggen.

Gebruik deze cyclus om alle hoekjes van je geest op te ruimen en werk aan mentale blokkades en gedachten patronen  die jou van je doel afhouden. Als je Mercurius op deze manier gebruikt dan voel jij je aan het eind van het jaar meer in je kracht staan.

Geen tijd voor nieuwe dingen

Het is geen tijd om nieuwe dingen te beginnen of nieuwe ideeën na te streven. Het is ook geen tijd om belangrijke gesprekken te voeren of een nieuw idee met iemand te bespreken.

Einde van een nieuw begin

2017 was het jaar van een Nieuw begin. Met deze volle maan komt er een einde aan deze energie. Het proces tussen het oude en het nieuwe was uitdagend en heeft welllicht geresulteerd in grote veranderingen maar deze energie is langzaam aan het verdwijnen.

Zie deze volle maan dan ook als de culminatie van deze energie en maak gebruik van deze kans om te vieren hoe ver je bent gekomen en feliciteer jezelf met dit nieuwe begin.

Wat heeft 2017 je gebracht?

Het afgelopen jaar heeft je wel of niet gebracht wat je wilde. Misschien ben je gescheiden, of ben je verhuisd, ben je je baan kwijt geraakt of heb je een nieuwe gevonden. Het verlies van het een betekent vaak het begin van iets anders.

Nieuwe hobby en baan

Ik ben aan een nieuwe hobby begonnen (Chinees) en volgende week ga ik beginnen met een nieuwe baan voor een paar uurtjes per week. Wat ik aan het loslaten ben is het idee hoe mijn leven er idealiter uit zou moeten zien: Een praktijk die uitpuilt van de klanten die mij nodig hebben, een invloedrijke functie die mij veel prestige en aanzien geeft, veel geld op de bank en alle vrijheid om op reis te gaan wanneer ik dat wil. Cool

Misschien iets overdreven maar toch. Het maakt niet uit wat het is, gebruik de energie van deze volle maan om het nieuwe begin te vieren ongeacht wat er naar je toe is gekomen. Vertrouw op het grotere plaatje.

Jouw waarheid

De Tweeling  volle maan gaat over verbinding met de waarheid en dat houdt in dat het gaat om wie jij werkelijk bent.

Deze volle maan wordt sterk beïnvloed door Neptunus. Dus je moet uitkijken voor leugens, deceptie, verlies, teleurstellingen, diefstal, schandalen, ziekte.

Wees ten alle tijden eerlijk naar jezelf en anderen. En vier dat je hier op aarde bent om  de wereld jouw Liefde te geven en te  ervaren.

Laat alles wat je nu nog tegenhoudt om je ware zelf te zijn los, om met een hele nieuwe, frisse blik 2018 te kunnen beginnen.

 

Een fijne frisse start gewenst!

 

Tips

Wil je elke maand tips ontvangen voor meer bewustwording in je leven?

Schrijf je dan in en ga naar Contact

 

 

17. nov, 2017

Met Zon en Maan in Schorpioen worden we met de neus op de (stinkende) feiten gedrukt en worden we gedwongen om de diepte in te gaan.

Betekenis van Nieuwe Maan

Nieuwe Maan markeert het einde van een cyclus en staat aan het begin van een nieuwe cyclus van 28 dagen. Zon conjunct Maan geeft een flinke boost nieuwe energie. Het is dan ook een perfecte tijd voor een nieuw begin. Nieuwe Maan is een periode waarin je gemakkelijker tot nieuwe inzichten kunt komen. Oude gewoontes, gedrag of overtuigingen die je niet langer dienen kun je nu gemakkelijker loslaten. Het effect van Nieuwe Maan duurt 4 weken. De beste tijd om een frisse start te maken is gedurende de komende twee weken tot Volle Maan op 3 december.

 

Sedna

De nieuwe maan van 18 november staat op 26 graden in de Schorpioen. Bijna exact oppositie de pas ontdekte planeet Sedna. De betekenis van deze planeet die in 2003 werd ontdekt hangt samen met haar naam die afkomstig is uit de arctische gebieden. De planeet is vernoemd naar de godin van de poolzee. Het verhaal gaat dat Sedna ijdel is en geen man wil huwen. Ze wordt vermoord door haar vader omdat ze weigert te trouwen met de man van zijn keuze. Op een bepaald ogenblik wordt Sedna op zee uit een kano geworpen door haar vader. Als ze terug aan boord wil klimmen, slaat die met de peddel eerst haar bevroren vingers en vervolgens haar handen eraf. Uit haar vingers ontstaan de zeehonden en zeelleeuwen, uit haar handpalmen de walvissen. Sedna zinkt naar de diepten van de ijszee, en leeft daar voort met een grote wrok tegen mensen. Zij ontketent onder andere stormen, en jaagt de zeehonden van onder het ijs weg. Sedna moet met groot respect behandeld worden door wie zich op zee begeeft of op zeehonden jaagt.

 

Boodschap van Sedna 

De boodschap van Sedna is: Er is overvloed voor iedereen maar ons energiesysteem is verdeeld in polariteiten. Sedna laat zien dat het niet alleen maar gaat om nemen maar ook om iets terug te geven. Het gaat om de balans. In het persoonlijke leven betekent dat als je alleen maar geeft dan loop je leeg, word je rancuneus en ervaar je gebrek. Als je alleen maar ontvangt wordt je ontevreden en geniet je niet meer van wat je hebt. Als je zonder angst voor gebrek kunt geven en met vreugde en dankbaarheid kunt ontvangen dan ben je in balans. Net zoals inademen even belangrijk is als uitademen. Als je elke dag oefent in geven en ontvangen dan hoef je nooit meer iets te verlangen. In een groter verband geldt: het wordt tijd om de zee en haar bewoners beter te beschermen en iets terug te geven. De zee is onze levensader en oerbron. Uit de zee komen wij voort. Zonder de zee is er geen leven op aarde.

 

Versneld bewustzijn

Nieuwe Maan oppositie Sedna zorgt voor een versneld bewustzijn op het gebied van klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. De gevolgen van klimaatveranderingen kun je niet langer ontkennen omdat het effect begint te hebben op het dagelijkse leven. Je manier van leven, je financiën, je toekomst en de toekomst van je kinderen. De tegenstelling tussen de voor- en tegenstanders van milieumaatregelenkomt in deze periode ook tot een hoogtepunt. 

 

Gedwongen veranderingen

De verbinding tussen de Nieuwe Maan en Uranus zorgt voor een toenemende spanning en geeft het gevoel dat ons iets vervelends te wachten staat. Gedwongen verandering kan komen van iemand die meer macht over je heeft.  Een onverwachtse gebeurtenis, ongeluk of verandering dwingt je tot het veranderen van je routine, gedrag of plannen. Je kunt niet anders dan je aanpassen aan de veranderende condities. Blijf niet in de weerstand hangen, dat is vragen om nog  meer problemen en je kunt kansen mislopen.

Door iets op een iets andere manier te doen maakt dat al een heel verschil, het maakt het leven makkelijker voor jezelf en voor je naasten.

 

Oplossingen bedenken

Dank zij de verbinding met Saturnus driehoek Uranus gaat deze nieuwe maan je helpen om praktische en creatieve manieren te vinden om energie te besparen en je leven efficiënter en productiever te maken. Saturnus heerst over discipline en beperking terwijl Uranus heerst over elektriciteit en innovatie. Je kunt experimenteren met nieuwe ideeën of levensstijlen, Je kunt iets veranderen in huis of op je werkplek. Je kunt gebruik maken van nieuwe technologieën en innovaties. Je kunt internet gebruiken om met gelijkgestemden in contact te komen, informatie te delen en van elkaar te leren. Je kunt water besparen door minder lang te douchen, je kunt een elektrische auto kopen of zonnepanelen aanschaffen. Verzin maar iets. Alle beetjes helpen en de Nieuwe Maan van november is een goed startpunt.

Wij nemen zonnepanelen wat ga jij doen? Cool

 

Sedna is een belangrijke figuur in de Inuit mythologie. Mythe van Sedna

 

Tips 

Wil je elke maand tips ontvangen voor meer bewustwording in je leven?

Schrijf je dan in en ga naar Contact

3. nov, 2017

Goh wat heb ik me de afgelopen periode rusteloos en ongeduldig gevoeld! Het lukte me maar niet om me te concentreren en ja ik had ook last van stemmingswisselingen. Het ene moment was ik tevreden met mezelf en met hoe de dingen gaan en het andere moment voelde het leven volstrekt zinloos en dacht ik dat het nooit meer goed zou komen. Ik wilde me het liefst vrij vechten van alles wat me tegenhield maar dat lukte niet erg. J Precies zoals de Nieuwe Maan van 19 oktober al voorspeld had.

 

Vorm versus transformatie

Op 4 november gaan we een nieuwe fase in. Dan staat de Maan in het teken Stier recht tegenover de Zon in Schorpioen.  Dit noemen we Volle Maan. Een Volle maan legt de  tegenstellingen bloot tussen de tegenoverliggende tekens maar nodigt ook uit om te werken aan het vinden van de balans tussen de twee tegengestelde energieën. In dit geval de tegenstelling tussen de aardse, praktische en vredelievende Stier die alles bij het oude wil houden en de emotionele, complexe, op verlangen, diepgang en transformatie gerichte Schorpioen.

Stier is een aards teken: hij is nuchter, houdt van de natuur en staat met beide benen op de grond. Stier doet alles graag op een rustig tempo. Hij maakt geen overhaaste beslissingen, want eigenlijk houdt hij niet zo van veranderingen. Bezit en financiën zijn voor hem heel belangrijk want dat geeft zekerheid en veiligheid. Hij is rustig en geduldig en kan soms koppig vasthouden aan conservatieve overtuigingen. Schorpioen is heel gevoelig en ervaart vaak intense emoties, die hij niet makkelijk kan uiten. Dat maakt hem kwetsbaar en onzeker. Uit zelfbehoud kan hij onverwachts scherp uit de hoek komen. Om zich veilig te voelen kan hij mensen manipuleren en door zijn sterke wilskracht en doorzettingsvermogen kan hij veel bereiken. Zowel Stier als Schorpioen kunnen snel jaloers zijn.

 

Overvloed

De volle maan van 4 november in het aarde teken Stier staat in het teken van liefde en overvloed.  Er zijn kansen op financieel succes en romantiek. Het is de perfecte tijd om je dromen om te zetten in doelen en doelen in acties. Het helpt als je al sinds de nieuwe maan van 19 oktober je zaadjes hebt geplant. Daar waar jij je energie op hebt gericht kun je nu je beloning oogsten.

 

Gepassioneerde en creatieve volle maan

Deze volle maan gaat je begeleiden, alles wat je nodig hebt is stappen zetten in de richting die jij op wilt. Ook als je op zoek bent naar de liefde. Love is in the air! tijdens deze volle maan. Het is ook een perfecte tijd om je diepste gedachten en gevoelens te delen. Er is harmonie tijdens deze volle maan die jou gaat ondersteunen. Profiteer van deze energie door je financiën op orde te krijgen en te starten met nieuwe projecten of te zoeken naar andere manieren om je inkomen te vergroten. Ook als je een eigen bedrijf wilt beginnen is het een goeie tijd om plannen te maken en actie te ondernemen. Het Universum biedt mogelijkheden maar je zult wel iets moeten doen om het voor je te laten werken. Meestal ben je zo druk bezig en afgeleid dat je niet ziet wat er recht voor je is!

 

Transformatie

Het zijn uitdagende tijden van grote transformatie en velen zullen inmiddels aardig murw geslagen en uitgeput zijn van alle veranderingen, het voortdurend loslaten van oude patronen en gewoontes (het lijkt wel of er geen eind aan komt!) en de constante uitdaging om met iets nieuws te komen. Veel mensen zijn in verwarring, vooral lichtwerkers weten niet meer of ze nou wel of geen stappen moeten zetten. Veel van hun acties uit het verleden lijken op niets te zijn uitgedraaid.

 

Innerlijk weten

Deze volle maan herinnert je er aan dat het Universum er altijd voor je is en dat je precies krijgt wat je nodig hebt. Je zult je krachtiger voelen en innerlijk weten dat je op weg bent naar een nieuw hoofdstuk in je leven. Om van deze energie te kunnen profiteren moet je wel iets doen. Bedenk, nee voel welke richting je echt op wilt, wat je wilt met je leven, zonder je schuldig te voelen over wat je zou moeten doen, van jezelf of van anderen en neem dan vol overtuiging de stappen die nodig zijn. Het helpt als je zeker weet dat de doelen die je stelt van jezelf komen en niet die van een ander zijn die jij je hebt eigengemaakt. Vraag jezelf in dat geval af of dat doel nog wel passend voor je is.

 

Loslaten van blokkades

Omdat het om volle maan energie gaat moet je ook dingen loslaten. Bij deze volle maan mag je alle zelfopgelegde blokkades, alle zelf saboterende gedachte patronen en ideeën waar je mee rondloopt loslaten. Deze volle maan herinnert je er aan dat JIJ de enige persoon bent die JOU in de weg staat. Je hoeft alleen nog maar jezelf uit de weg te gaan en zonder excuses te maken aan het leven te beginnen dat je wilt. Excuses zijn eigenlijk alleen maar angsten en wanneer je dat kunt erkennen, en de angst durft aan te kijken dan kun je er aan voorbij.

 

Angst overwinnen

Angst is natuurlijk en hoort bij het leven maar we moeten meer gaan geloven in ons ZELF dan in de angst. Gebruik de energie van de november volle maan en ontdoe je van de angst die je tegen houdt om het leven te leiden dat jij wilt.  Gebruik deze energie om voorbij grenzen en obstakels te komen die je zelf hebt gecreëerd  zodat je een begin kunt maken met stappen voorwaarts. Maar bedenk: Eerst goed afstemmen op je hoogste doel, daarna zorgvuldige, goed doordachte stappen nemen. Als je met deze energie werkt zul je beloond worden met tastbare en overvloedige resultaten. 

(Thanks to Tanaaz)

 

Tips

Voor de Volle Maan Reading voor de periode van 4 november ga naar Maanreading

Wil jij elke maand een tip ontvangen voor meer bewustwording in je leven?

Schrijf je dan in en ga naar Contact

 

17. okt, 2017

Nieuwe kansen en mogelijkheden

Donderdag 19 oktober is het weer Nieuwe Maan. Door een nauw aspect met Uranus staat de energie van de Maan dit keer in het teken van onverwachtse gebeurtenissen.  Om hier ten volle van te kunnen profiteren moet je flexibel genoeg zijn en open staan voor veranderingen.

 

Betekenis van Nieuwe Maan

Nieuwe Maan markeert het einde van een cyclus en staat aan het begin van een nieuwe cyclus van 28 dagen. Zon conjunct Maan geeft een flinke boost nieuwe energie. Het is dan ook een perfecte tijd voor een nieuw begin. Oude gewoontes, gedrag of overtuigingen die je niet langer dienen kun je nu gemakkelijker loslaten. Het effect van Nieuwe Maan duurt 4 weken. De beste tijd om een frisse start te maken is gedurende de komende twee weken tot Volle Maan op 4 november.

 

Nerveus en impulsief/opstandig

Onverwachtse en spannende ontmoetingen of gebeurtenissen kunnen je leven opschudden. Ook al denk je in eerste instantie dit is niets voor mij, de verandering kan een hele verbetering voor je betekenen. Je kunt je in deze periode rusteloos en ongeduldig voelen, moeite hebben om je te focussen en last hebben van stemmingswisselingen. Je kunt een sterk gevoel krijgen je vrij te willen vechten van alles wat je tegenhoud. Advies: Ga niet te overhaast te werk en overdenk je beslissingen goed voordat je stappen zet.

 

Geduld en volharding/maak de juiste keuzes

Gelukkig is daar het aspect met Saturnus. Dit aspect met de Nieuwe Maan brengt geduld en volharding. Je voelt plichtsbesef en je hebt een serieuze werkhouding waardoor je aan je Nieuwe Maan doelen kan werken. Je wilt praktische resultaten halen en geen fouten maken. Als je hard en geduldig aan je doelen werkt word je beloond. Je zult de juiste keuzes maken en veranderingen omarmen die de beste praktische resultaten geven.

 

Conclusie

Onverwachtse gebeurtenissen  kunnen je leven op zijn kop zetten. Gebruik je gezonde verstand en neem geen al te impulsieve beslissingen. Zie nieuwe kansen en mogelijkheden en zet ze om in praktische stappen.  

De sleutel tot succes is langzaam en geduldig voortdoen ondanks alle verleidingen en afleidingen.

 

Hoe ga jij om met plotse gebeurtenissen? 

 

Tips

Wil jij elke maand een tip ontvangen voor meer bewustwording in je leven?

Schrijf je dan in en ga naar Contact

 

3. okt, 2017

De natuur maakt zich op om zich terug te trekken. Het laatste fruit kan net nog worden geplukt. Op de valreep wordt er van je gevraagd om de balans op te maken over de voorgaande periode, het juiste evenwicht te vinden in jezelf en de buitenwereld.

Op 5 oktober staan Zon en Maan weer recht tegenover elkaar. Dit noemen we Volle Maan. De Zon maakt direct contact met Mercurius en staat in het harmonie zoekende teken Weegschaal en Maan staat in het actieve, individualistische teken Ram. Deze combinatie zorgt voor een nerveuze spanning die zich wel moet uiten op het communicatieve vlak.

 

Advies

De kaarten die ik heb geraadpleegd zeggen daar het volgende over:

TO COMMUNICATE 
It may feel like a daunting step. Maybe you have even held it in, repeatedly postponing the time that you tell the world what you really feel. Now is the time to overcome any insecurity and start communicating! You have built up a wealth of opinions, wisdom and expertise and the world needs to know what you stand for. Choose the method that feels right for you and remember: this is not about technique. Authenticity is what is important. So talk about your beliefs, show your feelings and let your inner voice express itself. Don’t wait to be asked and don’t seek the approval of others, this is all about you! You have a natural need to communicate freely and openly and you deserve nothing less. Concentrate on the process and feel the freedom of being yourself. Just wait and see what happens!

Advice: Win people over by talking about subjects close to your heart. Give a clear and honest message!

TO CREATE 
This is a day not to settle for your familiar routine. It is time to break out of the old patterns and create something new, whatever it may be. Design a new product, make a plan to renovate your house or structure your next piece of writing. Whatever you do, begin from scratch and let your ideas flow freely without letting your rational mind limit them in any way. 
It is a day for new beginnings, bold brushstrokes or skeletal structures upon which you can later build and fill in the blanks.You are a creative being and today you are being asked to start a new cycle in some area of your life. Make something out of nothing using the inspiration that comes your way. Trust that the details will come later. You have access to unique and powerful energies, so use them well. 

Advice: Your unique projects enrich and inspire the World. Have Faith in your creations!

 

Zelfexpressie

Het maakt dus niet uit hoe je je uitdrukt. Als je het maar doet! Laat je daarbij niet tegenhouden door The Nitpicker en The King on a Throne. 

 

THE NITPICKER
“Reject, reject, not good enough! Start again!” You may try to satisfy him, but you never will. The Nitpicker is obsessed with finding Perfection.  He has a sharp eye for detail and a very critical tongue. Unscrupulously correcting and criticizing, the Nitpicker doesn’t realise how demotivating his behaviour is for others. Finding fault actually excites him, it strokes his ego and makes him feel superior and in control. Are you playing the Nitpicker in any area of your life? Is your focus on perfection limiting your own progress or holding back the creativity of those around you? This card comes to say you are making Life unnecessarily difficult.
Get back to basics. The words “Good Enough” will save you and others a lot of heartache. Stop looking for what is wrong and you will see what is right! Concentrate on Life’s beauty and goodness. You will be much happier. 

Words of the Day: GOOD ENOUGH

THE KING ON A THRONE
The diamond & ruby encrusted throne is beautiful and also solidly comfortable. Raised above his people, the King requires no effort to get their attention. His throne is in plain sight and when he lifts a finger, his wishes are carried out. The King signals that you might be feeling a bit lonely at the top. Though visible to all, you have very little connection to the people you serve. Yes, whether you are a Director, a Project Leader or a Father of triplets, you are there to serve your people. You would do well to step down from your throne and walk through the crowds. Be sincere in wanting to understand the life, the fears and the joys of your tribe. Open up and show them who you really are, not from a distance, but as their friend. Your work will be much more enjoyable and you will be able to bring about meaningful change.

Words of the Day: JOIN YOUR PEOPLE

Bron: Life Mission Keys Daily Guidance Cards en Locks and Blocks Cards, Henriette Hackenberg 


Conclusie

Het is tijd om je innerlijke stem te laten horen. Je niet te laten tegenhouden door wat anderen daar van denken. Laat zien wie jij bent. Vertrouw er op dat zolang je eerlijk bent naar jezelf de juiste woorden, beelden en klanken vanzelf komen.

Zingen, schrijven, schilderen, op welke manier wil jij je authentieke zelf uit drukken?

 

Tips

Wil jij elke maand een tip ontvangen voor meer bewustwording in je leven?

Schrijf je dan in en ga naar Contact