Vraag het Guan Yin

Het verhaal van Guan Yin is sommigen van jullie wel bekend. En dan bedoel ik hoe ze bij mij is terecht is gekomen. Is dit nieuw dan verwijs ik je naar de link met het verhaal. Blog

Orakel

Enige tijd geleden tijdens mijn voorbereidingen van het 80 jarig jubileum op Tuinpark Eigen Hof kreeg ik heel duidelijk te horen dat ik iets moest doen met het orakel van Guan Yin. Ik heb toen uitgezocht wat daarmee bedoeld werd. Ik had geen idee maar in China is ze heel bekend en wordt ze door vele Chinezen aanbeden en om raad gevraagd. In bijna elke boedistische tempel is zij te vinden.

Vragen

Om antwoord te krijgen op vragen gebruiken zij 100 stokjes. Interpreteurs geven uitleg. Inmiddels heb ik 100 kaartjes gemaakt met daarop de gedichten/orakels van Guan Yin. Ook heb ik visitekaartjes gemaakt en heb ik tijdens het feest op het Tuinpark onder een boom gezeten om vragen te beantwoorden met behulp van deze kaartjes. Dat verliep uitstekend. 

Nu wil ze haar eigen pagina op mijn website. Cool

 

Kaartje van vandaag:

 

97.

HET LEVENDE BEELD

 

Een kaars in de bries werpt flakkerende schaduwen,

Wispelturig en vaag kunnen ze zich uitvouwen als wilgenbloesems…

De jongen die rondzwalkt op zee smeekt om opgepikt te worden –

Leer gewoon om uzelf trouw te blijven, als een vlot op het water.

 

 

Omdat het antwoord in dichtvorm komt is de betekenis niet altijd meteen duidelijk. Mijn ervaring is dat het helpt als je de tekst tot je kan laten inwerken. Het inzicht komt met de tijd. Of je moet iemand vragen om je te helpen met de betekenis zoals ze dat in China doen. 

Wil jij het ook eens proberen?

Stel Guan Yin een vraag en kies een cijfer van 1 t/m 100. Als je mij die vervolgens opstuurt dan geef ik je het bijbehorende gedicht en eventueel uitleg.